1 AV 2
Foto: Jenny Martinsson
2 AV 2
Jenny Martinsson driver Hemtrender, nyligen utsedd till Årets inredningsblogg.
Foto: Jenny Martinsson

Ny bloggare hos Sköna hem – välkommen Hemtrenders Jenny Martinsson

Vi är så glada att få presentera ännu en ny bloggare på Sköna hem – välkommen säger vi till inredningsstylisten Jenny Martinsson som driver bloggen Hemtrender!

Här berättar Jenny om av vad vi kan förvänta oss av bloggen, nyligen utsedd till Årets inredningsblogg, ger oss sitt bästa inredningstips och delar med sig av vad hon själv inspireras av.

Hej Jenny, vem är du?

– Jag bor med sambo och son på Ingarö, Värmdö utanför Stockholm. Här är naturen nära så det blir oftare en skogspromenad än en latte på stan. Dock blir det faktiskt aldrig en latte för mig för jag dricker inte kaffe hehe, jag är en tedrickare minst sagt och har en vän som är så unikt som tesommelier så jag får hela tiden lära mig nya saker om téer. Som frilansare vävs livet mellan arbetsliv och privatliv ihop ganska mycket så jag skulle säga att mitt jobb är lite min hobby. Jag har inget emot att jobba helg om en säger så. Jag uppfattas nog som väldigt lugn och sansad och jag älskar min egentid.

Vem är du som bloggare?

– Jag vill vara en varm, snäll och lugn inredningskompis som delar med mig av det som jag ser och inspireras av. Kanske är det en lansering av något nytt och fint, ett snyggt hem som är till salu eller mitt senaste loppisfynd. Jag inspireras av det enkla, hellre för få saker än för många. Hellre naturnära färger än färgglada. Hellre enkelt och handgjort än pråligt och flådigt.

Vad kommer vi få ta del av på din blogg?

– Jag har en ambition om att vara en inspirerande bloggare som delar fina bilder. Jag är inte superprivat och visar hela min familj och så men jag vill gärna vara personlig och dela med mig. Jag ser mig lite som en digital redaktör som vill förmedla sådant som inspirerar mig. Det kan vara ett jättefint hus eller en ny produkt som är hållbar på något sätt, något stylinguppdrag jag gjort, eller en ikebana av vad oktoberträdgården har att erbjuda. Stort som smått.

Hon driver bloggen Hemtrender

Namn: Jenny Martinsson.

Ålder: 37.

Bor: Ingarö.

Familj: Sambo och son.

Foto: Jenny Martinsson
Foto: Jenny Martinsson
Foto: Jenny Martinsson

Hur kom det sig att du började blogga?

– Jag började blogga 2008. Känns som hundra år sedan men samtidigt som igår. Då fanns inte Instagram eller Pinterest och bloggar var i sin linda. I bloggen fick jag utlopp för mitt intresse inom inredning och sedan har det utvecklats från en hobby till en del av mitt jobb. Att styla, fota och skriva är en del av min vardag nu, inte bara till bloggen. Kan inte tänka mig något som passar mig bättre faktiskt.

Hur ser din inredningsstil ut?

– Jag gillar naturliga och jordnära färger och dras mer åt det minimalistiska hållet. Rena, och raka linjer. Jag inspireras mer av strukturer och kombinationer av materialval än mycket intryck. 

Vad gör du vid sidan av bloggen?

– Jag frilansar och titulerar mig som inredningsstylist och inredningsbloggare. Jag stylar pressbilder till företag och gör hemma hos-reportage. Jag har en bakgrund inom marknadsföring så har även kvar ett ben där med några regelbundna kunder inom sociala medier och events. Jag har en fallenhet att ofta göra dukningar i mitt jobb, det gillar jag. 

Foto: Jenny Martinsson
Foto: Jenny Martinsson
Foto: Jenny Martinsson

Hur ser du på klimat och konsumtion?

– En komplex fråga men jag vet att om vi ska konsumera så ska vi konsumera produkter som inte gör så stora avtryck, helst inga alls. Jag har en ambition av att lyfta det och dem som har produkter som tänker på sådant. Sen lär man sig nya saker hela tiden tycker jag, det som igår kändes okej att göra är nästa dag en ny miljöbov. Vi lär oss alla och blir bättre och bättre på att ta hand om vår jord och jag tror och hoppas att vi alla vill väl och gör det bästa vi kan?

Vad hoppas du få för respons från dina läsare?

– Oj, bra fråga – men jag hoppas och skulle bli så glad om de vill följa min bloggresa här på Sköna hem. Och ge ett litet hjärta om det är något de gillar extra. En är alltid välkommen att maila mig input också, om det är en läsarfråga eller vad som!

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Nu i höstmörkret skulle jag säga levande ljus. Investera i bra (ej med paraffin) ljus och några fina ljusstakar och tänd upp till frukost, lunch och middag. När jag sitter vid datorn vid köksbordet har jag alltid ett levande ljus bredvid mig. Det ger ett lugn på något sätt, något levande som ger en sällskap och mys, det är mitt bästa tips nu i novent! PS. jag har många, många fler inredningstips så följ min blogg så lovar jag att berätta fler!

Jennys blogg Hemtrender hittar du här.

Upptäck fler bloggar hos Sköna hem!

Add Simplicity – Feng Shui-bloggen med Jannice Wistrand

Sebastian Bergström 

Svante Öquist 

Starwoman – Interior and Lifestyle by Anna Åberg

Tretow Deco Sofia B Tretow