Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Sofia B Tretow

Ny bloggare hos Sköna hem – inredaren Sofia B Tretow

Sköna hem har flera gånger visat hem som förvandlats av Sofia B Tretows magiska trollspö. Nu kan du läsa denna superstylists underhållande och inspirerande tankar om inredning i nya bloggen!

Elegans och humor i ljuv förening är Sofia B Tretows signum och hennes mjukt klassiska stil har förfört oss i flera vackra reportage i denna tidning. Till vardags driver hon sedan flera år inredningsföretaget Tretow deco, där hon inreder hos både privatkunder och inom den offentliga sektorn, som hotell. Nu får vi tillfälle att följa med bakom kulisserna och in i huvudet på denna personliga inredningsdesigner och stylist.

Vem är du som bloggare?

– Jag är en väldigt entusiastisk inredningsnörd, och jag älskar att skriva om mina favoriter inom inredning på ett sätt som förmedlar att detta är något roligt och inspirerande och inte blodigt allvar.

Vad kommer vi få ta del av på din blogg?

– Framför allt kommer det att förekomma kärleksfulla anekdoter om mina kunder och arbetet hos dem, eller om de gånger som min man inte alls förstår hur jag tänker när jag sätter i gång med något nytt roligt projekt i huset. Och många (förhoppningsvis) inspirerande bilder från mitt hem och mina kunders, och användbara (igen: förhoppningsvis) inredningstips.

Hur kom det sig att du började blogga?

– Bloggen föddes ur ett uppdämt behov av att prata om inredning, eftersom min man inte orkar lyssna på mig längre. Numera bär han alltid ett laminerat exemplar av skilsmässopappren i innerfickan, så om jag skulle påbörja en monolog om soffor kan han bara hala fram dem och göra processen kort. Jag kände ett behov av mer feedback i samtalet än en glasartad blick och ett mansformat hål i väggen så fort jag nämnde orden ”profilerade lister”, och det får jag verkligen via blogg och Instagram.

Vad betyder ditt hem för dig?

– Åh, jag uppskattar mer och mer för varje dag som går att vara hemma. Till slut kommer jag säkert att vägra gå ut, och på sin höjd öppna dörren på glänt och hala in gäster eller take away-beställningen med en lång griptång. Mitt hem är också den plats där jag arbetar och koncentrerar mig bäst. Det kan bli väldigt långa veckor och sena nätter när man jobbar med något man älskar, och det är perfekt att kunna lägga den tid det tar att färdas hit och dit på att inreda åt en kund i stället. Det ger så mycket mer.        

Hur ser din inredningsstil ut?

– Den är klassisk, mjuk, lugn och exklusiv. Den ultimata formen av staycation - ett begrepp som är mitt starkaste ledord när jag inreder. Och gärna med någon liten kitschig detalj bara för att det är roligt.

Hur ser du på klimat och konsumtion?

– Åh, det är superspännande att tänka på klimatsmarta lösningar: Hur man kan måla om, klä om, byta med varandra och hitta på nya användningsområden för gamla möbler i stället för att alltid köpa nytt. Nu gör jag till exempel ett barskåp av ett gammalt linneskåp, det ska målas i högblank svart färg, bakre väggen ska få tapet eller kläs med tyg och förses med belysning. Jag är mycket hängiven tanken att inreda klassiskt för ett tidlöst uttryck, så att det känns aktuellt och vackert lääänge.

Vad vill du ge dina läsare?

– Jag hoppas få ge dem en härlig inredningskaramell då och då, något mysigt att se fram emot, så att de känner sig glada och snälla när världen har slitit på dem för mycket.

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Att lägga den största delen av budgeten på ljusdesign och textilier. Ta i ordentligt! Görs det rätt märks knappt den fula soffan. 

Sofias blogg Tretow design hittar du här.  

Här slår Sofia B Tretow upp dörrarna till sitt vackra hem – kika in!

Foto: Sofia B Tretow
Foto: Sofia B Tretow
Foto: Sofia B Tretow
Foto: Sofia B Tretow

Läs mer om Sofia och hennes vackra hem på bloggen HÄR  

Upptäck fler bloggar hos Sköna hem!

Add Simplicity – Feng Shui-bloggen med Jannice Wistrand 

Svante Öquist  

Starwoman – Interior and Lifestyle by Anna Åberg