Malin Wollin: "Jag litar inte på en stol man inte kan sitta naken på"

Malin Wollin listar 6 heta designerprylar på sitt eget sätt. Läsare som tar inredning på lite för stort allvar varnas härmed... :-)

Det finns mycket att säga om ful och pinsam inredning och det mesta har redan sagts. Inte  i krönikor kanske, man vill ju inte vara elak, men mellan fyra ögon (eller tre) ”händer det” att människor (som är som jag) pratar illa om sådant som jag (och de som är som jag) har bestämt är jättehemskt.

Om vi bortser från att den evighetslånga meningen med fler syftningsfel än handen har fingrar så är det alltså så att det i små klickar av umgänge råder konsensus om inte bara vad som är bra TV, vem som är snygg och om delad föräldraförsäkring är bra eller dåligt.

Vi har också oskrivna men oerhört detaljerade överenskommelser om vad som är god smak och dålig smak när det gäller inredning. En tapet från Sandbergs är tillexempel: alltid rätt. En ljusstake som är metallcirklar på väggen är tillexempel: alltid så himla jättefel.

Människor som kan inredning och som har hem så vackra att de gör ont att se på, vi ser de här människorna på Instagram och vackert ljussatta bilder i värdiga inredningsmagasin och tänker att de är så säkra, så trygga i sin stil.

Men de är ängsligare än alla vi andra tillsammans.

Tror du att det är en slump att de har det vackert? Att deras stilleben av gröna små kvistar i antika glasvaser intill en ljusstake från Svenskt tenn som står bredvid liggande böcker som är ”slumpmässigt utvalda” (och av någon anledning aldrig är Dassboken 2) bara inträffade?

Ingenting är en slump. Allt är uttänkt in i minsta detalj av en enda anledning: Vad säger min inredning om mig?

Tror du att de är avslappnade? Haha! Nej.

Nu har detaljer som vita träbokstäver i bokhyllan som säger LEVA tagit nog med stryk.

Det är hög tid att nagelfara vad människor med ”god smak och unik stil” håller på med.

Nu ska de få.

1.Vad är det tillexempel med den där apan i trä som ska hänga i ena armen från en bokhylla? Varför är den helt rätt medan en svart katt i metall som man sätter över hörnet på en dörrkarm är helt fel? Priset kanske. Apan kostar 1200 kronor.

2. Daggvasen. Antingen har man kopian och då blir det bara pinsamt. Eller så har man originalet och då har man lagt 3000 kronor på något som ALLA andra halvrika till helrika livstilsbloggare äger.

3. De där vita plaststolarna med jättemånga spretiga ben under som laserstrålar Tom Cruise ska ta sig igenom. Vem kom på att de är snygga? Varför fortsätter de att vara populära? En stol man inte kan sitta naken i utan att fastna litar jag inte på.

4. Bok om Kate Moss på soffbordet. Varför har man det? Vill jag se en naken kvinna med jättesmå bröst så tittar jag mig i spegeln. Tycker jag att jag är lika vacker som Kate Moss? Nej, men hon är min identical titt-twin.

5. ”Fotokonst” av fotomodellen Natalia Vodianova. Återigen väldigt små bröst på en kvinna som dessutom ser ut som tolv. Tittar under lugg som om hon ska få stryk gör hon också.  Fräscht.

6. De där vita yviga mattorna med beige diamantmönster. De är inte snygga, inte ens lite. Men alla som är något har dem, så då låtsas vi inte om att de ser ut som en överkörd komondorhund (googla!)

Listan är egentligen mycket längre men krönikan är slut nu.

Om ni vill så kan jag återkomma i ämnet.

Nu ska jag gå in på Instagram och söka på hashtaggen #trendiggrönväxt så att jag inte kommer hem med någon himla Jordviva, så himla primula vulgaris.

Är elefantöra fortfarande inne eller är det sjukt mycket 2014?

Malin Wollin

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

----

Malin Wollin om sitt knep för att älska sin trädgård som den är

"Våttorkar inte alla sina lister med pekfingertrasa"

"Om att måla hallen i hashtagfärgen #tantjohannasgröna"

"Om att vara husägare och lägga 17 miljoner på ingenting"

"Påskpyntsfasa och det stora snödroppsmysteriet"

"Jag vill vinna myrornas krig"

"Om inte det här var lyx så visste jag inte vad lyx var"

"Jag borde sagt nej" – en krönika i tre delar – del 1

"Jag borde sagt nej" – en krönika i tre delar – del 2

"Jag borde sagt nej"– en krönika i tre delar – del 3

Om varför Malin Wollin föredrar 27 kvm på Ikea framför 250 kvm eget hus

Jag har extremt starka aversioner mot julpynt

Om spänningen i att vara fönstergluttare

Om den svåra konsten att försöka "slänga en filt på sängen"

Jag ska visa dig jordens undergång – den härjar just här just nu

Hur man rakettapetserar på en timme blankt

Jag har ingått en pakt med kungen av murr

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!