Klurig kulörtest

Med Colour kit kan man kombinera olika kulörer på textil, möbler och väggar, 129–229 kr, Ikea.

Så tyckte experterna

Gabrielle Jangeby, ägare av butiken Dis inredning

– Flipp!  Många kan vara osäkra på vad som matchar, som golv- och väggfärg. Kitet är lätt att använda, och inspirerande, men det är inget nytt på marknaden. Det kan bli ett hjälpmedel för den som handlar mycket på Ikea, och i kommunikationen mellan två personer. Lingon-och-mjölk- färgat kan vara en nyans för mig, men en annan för kunden. En gemensam skala att utgå ifrån gör det enklare. Men det här ska vara en inspiration, inte ett måste! Huvudsaken är att du själv trivs med dina val.
Mats Ridderström, målare, Ridderström & Johansson måleri

– Flopp!  Färgfjädern har en bra indelning i olika skalor. Men det är konstigt att man inte kan vrida på sektionen med väggfärg på skivan. Den ligger fast med bara tre toner mot träproverna, vilket är synd eftersom man kanske låser sig vid de givna förslagen. En vridskiva med kulörer för bara måleri och textil vore en bättre idé, trä kan man hoppa över eftersom det ändå är för litet för att man ska se hur det blir. Det är alltid svårt att se hur resultatet av en färg kommer att bli mot de möbler man ska köpa, och förstås mot de som redan finns hemma, så det är alltid bäst att köpa en provburk och testa först! Kitet ­borde dessutom vara billigare. Ikea tillverkar den ju för att sälja mer av sina egna produkter.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!