Ikea lanserar kollektionen "Lurvig" – med möbler för hundar och katter

Snart kommer dina små pälsklingar få bygga ihop egna möbler från Ikea – förhoppningsvis med hjälp från sin husse eller matte. Kollektionen ”Lurvig” har redan släppts i ett antal länder.

”Lurvig” är namnet på Ikeas nya möbelkollektion för djurägare. Med kollektionen riktar sig Ikea till hund– och kattägare och är du intresserad av utbudet så kommer ”Lurvig” innehålla bland annat hundsängar, katthus, klösmöbler, koppel och sofföverdrag. Kollektionen har redan släppts i USA men också i Japan, Frankrike, Kanada och Portugal där den testas av Ikeas kunder.

IKEA Pressbild

”Har du någonsin känt att din katt eller hund inte bara är ett husdjur utan också en familjemedlem? Det är precis det fokuset som ledde Ikea till att göra den övergripande kollektionen Lurvig. Skapad av djurälskande designers med stöd från tränade veterinärer, kollektionen täcker alla behov för livet med husdjur både inomhus och utomhus, så att du och ditt husdjur kan njuta av ert hem tillsammans”, skriver Ikea på sin amerikanska sajt.

IKEA Pressbild

Enligt Emil Eriksson på Ikeas pressjour brukar varuhuset testa tillfälliga kollektioner för att sedan utvärdera hur det har gått för den. Hittills har ”Lurvig” fått väldigt positiv respons, men om kollektionen kommer till Sverige kan han inte svara på ännu.

– Ni kommer få veta om och när den släpps, hälsar han.

Har du vägarna förbi någon av länderna ovan så kan du köpa saker ur kollektionen redan nu. Annars får du snällt vänta som alla andra – och hoppas att den dyker upp i Sverige inom kort.

 

 

IKEA pressbild

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!