Hej Helena Lyth som börjar blogga på Sköna hem idag!

Välkommen hem till Helena Lyth! Helena har inte bara en ovanligt härlig känsla för inredning, hon är även riktigt vass på mat och bakning, dukade bord, dekorationer, diy och pyssel. Och vänta bara tills vi närmar oss julen. Jag vågar nog påstå att Helenas blogg är det enda du behöver vad gäller julinspiration i hemmet!

Beskriv ditt förhållande till inredning!

– Att komma in i ett hem eller ett rum och känna sig avslappnad utan att veta vad det är som gör det. Då är inredning som bäst.    Det som ändå är klart är att hemmet ska vara funktionellt och absolut inte fyllas med saker som inte används. Har svårt för show off-möbler och dekorationer.

Vem sätter stilen hemma hos er? 

– Jag står nog för den största delen men min man är också mycket intresserad. Vi åker på gemensamma loppisturnéer varje sommar och vid varje utlandsresa försöker vi hitta unika detaljer som passar hemmet och stilen. Men det finns en part som är med och tydligt bestämmer och det är huset. Huset är en k-märkt funkisvilla från 1940 och jag vill gärna inreda i samma anda och känsla som huset byggts i. Den som dock praktiskt sätter stilen och funktionen just nu är den minsta familjemedlemmen som lärt sig stå, gå längs med möbler och är superduktig på att dra ut, dra ner och flytta på saker.

Hur inreder du, metodiskt och med en röd tråd eller känslomässigt impulsivt? 

– Inredningen hos oss verkar värka fram. Det är ett och ett halvt år sedan vi flyttade till huset men vi är inte på långa vägar klara med inredningen. Jag känner mig fram och tankarna hoppar hejvilt så jag skulle kalla processen långsam impulsivitet.

Hur skulle du bo/inreda om du fick helt fria händer (och ekonomi)? 

Min dröm just nu är att få färdigt vårt hem och det som saknas är de fina penseldragen för grunden är på plats. Var och såg utställningen om Estrid Ericssons (svenskt Tenns grundare) verk och stil. Utställningen fick mig att brinna och upplevde att jag var besläktad med Estrid. Kontrollerat maxat, är väl ett sätt att beskriva det.

Favoritrum hemma hos dig? 

– Köket! Först och främst är det ett grymt bra kök men här är det även härligt att spela memory, arbeta, pyssla och laga-mat-dansa. Sen så är glasdörren från köket ut till trädgården helt magisk. Öppningen och ljusinsläppet ger en sådan bra energi.

Senaste köp till hemmet? 

– En dagbädd i brunt läder. Den älskas av alla i familjen, även katterna. Superskön att ligga på och läsa en tidning eller att använda som butiksdisk när barnen leker affär.

Önskepryl till hemmet som alltid står på din lista? 

– Stor sammetssoffa

Om du får välja: 

 Marmor eller betong?

– Marmor.

Koppar eller krom? 

– Koppar.

Linne eller sammet? 

– Sammet.

Furu eller ek? 

– Ek men börjar tänka furu.

Mattor eller gardiner? 

Mattor.

Tapet eller färg? 

– Tapet.

Blommigt eller randigt? 

– Blommigt.

Funktionalitet eller estetik? 

– Funktionellt - funkis ju!!

Till Helenas blogg, Hemma med Helena