Gert Wingårdhs berömda Mill House till salu - kika in!

Är du sugen på att lägga vantarna på ett stycke arkitekturhistoria? Spana in Gert Wingårdhs mästerverk till gäststuga i Västra Karup. Japanskt tehus möter skånskt korsvirke i en helt magisk mix. 

År 2001 stod ett gästhus på 93 kvadratmeter med tillhörande bastu färdigt på en gård i Västra Karup utanför Båstad. Gästhuset var ritat av Gert Wingårdh och skulle komma att bli ett av hans mest omskrivna hus.

Österländsk arkitektur möter skånskt korsvirke. Insidan är prydd med ölandssten och massiv ek. Runtomkring den arkitektritade lilla pärlan sträcker sig en vacker japansk trädgård med porlande bäck.

- Det här är vårt mest publicerade hus och vi har fått mängder av förfrågningar på att göra likadana på Nya Zeeland, i Ryssland, i USA, i Indien... Det är förstås kul, men det är ju ändå väldigt platsspecifikt. Jag förstår att det drar igång och väcker en särskild känsla hos många berättar Gert Wingårdh för byggahus.se

Nu ligger alltså detta berömda gästhus även kallat Kvarnhuset/Mill House ute till försäljning tillsammans med huvudbyggnaden från 1903, en lada med festlokal samt en pool med tillhörande arkitektritat poolhus.

Den japanska trädgården är formgiven av landskapsarkitekter på Nod.
Massiv ek och Ölandskalksten är några av de få material som man använt sig av inne i Kvarnhuset.
Gästhuset är en härlig blandning av ett japanskt tehus och skånskt korsvirke

 

Sovloftet är helt inklätt i ek.
Från bastun kan man gå ut till den lilla bäcken för ett kallt dopp.

 

 

 

Prislappen ligger på 23 500 000, läs mer hos mäklaren Nadjafi Kristensen