Internt slarv – Lauritz.com beklagar miss med Boktipset-soffa

Kommersiellt ansvarig för Lauritz.com Vendela Hägg beklagar misstaget med Boktipset-soffan. "Internt slarv bakom annonsen".

Bakgrund: En regnbågsfärgad soffa auktionerades ut på Lauritz.com, där man i beskrivningen kunde läsa att det var den autentiska Boktipset-soffan som var till salu.

______________________________

Under onsdagen gick SVT och ansvarig för möbelrekvisitaförrådet snabbt ut och dementerade att Boktipset-soffan som var till salu på Lauritz.com inte är den äkta soffan.

Vid lunchtid på onsdagen annullerade Lauritz.com auktionen av soffan. Vendela Hägge, kommersiellt ansvarig på auktionsfirman, beklagar att det blev fel.

– Det var en säljare som lämnade in varan och hävdade att den kommit i hans ägo via en tidigare företagsutförsäljning på SVT. I våra manualer står det klart och tydligt att vi alltid ska kontrollera proveniensen, men av någon anledning valde man att tro på säljaren utan att kolla upp den urprungliga källan. Det är oerhört olyckligt, säger Vendela Hägge”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!