7 inredningstrender som är helrätt under vår och sommar 2018

Snart är kyla, snö och slask ett minne blott. I takt med att solen lyser längre varje dag blir vi också mer sugna på att ändra om hemma och göra det vårfräscht. Här är sju inredningstrender som är helrätt att satsa på i vår och sommar.

1. Utsmyckningar

 Bildkälla: Sainsbury's Home

Makramé, fransar, tofsar och fjädrar. Utsmyckningar i alla dess former kommer finnas på kuddar, väggdekorationer, mattor och accessoarer. Trenden kommer ge en handgjord känsla till rummet och går att variera i oändlighet beroende på färger, mönster och inredningsprylar.

2. Glassfärger

 Bildkälla: Valspar

Härligt glassiga och mjuka färger kommer vara en stor trend inom inredning såväl som inom mode i år. Välj själv hur glassigt du vill ha det i ditt hem. Måla väggarna i härliga pasteller, investera i nya köksmöbler, addera textilier eller satsa på mindre prydnadssaker om du inte vill gå all in.

3. Geometriska mönster

 Bildkälla: West One Bathrooms

Ska du kakla om badrummet eller kanske byta ut tapeten i hallen? Då kan du satsa på geometriska mönster. Förra året såg vi geometriska mönster på bland annat kuddar och mattor, men i år är det helrätt att satsa på väggar med.

4. Indigoblå

 Bildkälla: Marks & Spencer

Som en kontrast till de pastelliga glassfärgerna kommer indigoblå in i våra hem mer. Om det känns lite för övermäktigt att måla ett helt rum i indigo kan du som ovan ta in färgen i till exempel vaser och blommor. Det kan även vara fint att satsa på porslin och en fin linneduk till matsalen.

5. Ombre

 Bildkälla: Button & Sprung

Ombre har länge varit en trend i frisyrvärlden, men nu kommer den även influera inredningen. Från kuddar, sängkläder, lampskärmar och tavlor till tapeter och möbler. Man kan antingen ha en ombre i samma färgskala, eller låta färgerna harmoniera med varandra.

6. Guld

 Bildkälla: Swoon Editions

Metalltrenden har funnits i vår inredning i ett par år nu, förra året var det koppar som var den främsta metallen – men i år är det guld som tar täten. Vi kommer se guld i princip överallt. Knoppar och handtag, stolsben och ramar. Om man vågar kan man även satsa på större möbler som en byrå. Guld ger en lyxig känsla och passar väldigt fint tillsammans med de flesta färger.

7. Starka färger

 Bildkälla: Amara

Om du inte känner att mjuka glassfärger är något för dig behöver du inte oroa dig. Inslag av starka färger är en trend vi kommer se mycket av i vår och sommar. Denna trenden sticker ut och kommer få vilket rum som helst att lysa upp och reflekterar verkligen ens personliga stil. Mixa starka färger med varandra, det kan låta mycket men är lätt att få snyggt om man fokuserar på en eller två grundfärger för att sedan bygga på resten. Man kan också ta in lite svart och vitt för att bryta av.

Tack för inspirationen Housebeautiful

Sätt rätt färg på dina väggar!

Lär dig vilka känslor du kan frammana med tapeter och väggfärg

33 avsnitt som hjälper dig att hitta rätt kulörer och färgkombinationer!

Sköna hems Hildur Blad, inredare och färgexpert, guidar dig