Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: iStock / iStock

När du skriver kommentarer på Sköna hem gäller följande regler:

Grundreglerna för kommentarer är: håll en god ton, visa respekt för andra skribenter och berörda personer i bloggposten. 

Kommentarer på Sköna hem och dess bloggar ska följa svensk lag och god sed. Det innebär att kommentarerna inte får innehålla exempelvis förolämpningar, förtal, hotelser, hets mot folkgrupp eller andra trakasserier. Skadlig kod eller annat som kan skada Sköna hem eller andra användares utrustning får heller ej förekomma. Material som innebär intrång i immateriella rättigheter, såsom varumärke eller upphovsrätt, accepteras ej liksom information som innehåller kommersiella budskap eller annan marknadsföring. Om kommentarer innehåller en länk ansvarar kommentatorn och inte Sköna hem för innehållet på landningssidan.

Sköna hem förhåller sig också rätten att agera utöver det som ovan stipulerats. Vi vill att diskussionen ska handla om ämnet. Inlägg som handlar om annat (så kallat ”off topic”) kan komma att tas bort. Vi accepterar inte personangrepp eller nedsättande kommentarer. Kommentarer som du lämnar kan komma att publiceras under din signatur i alla Sköna hems kanaler.

Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Kommentarer granskas inte innan publicering. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. 

Sköna hem förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Vi kan även komma att radera personuppgifter som lämnats i kommentarer, t.ex. uppgifter av rent privat karaktär som inte kan anses ha publicerats i syfte att informera och debattera om samhällsfrågor. Sköna hem förbehåller sig också rätten att stänga av användare som inte respekterar dessa regler från möjligheten att kommentera på Sköna hem. 

Sköna hem har rätt att ändra reglerna för kommentarer på Sköna hem, vilka ändringar i så fall görs kända på webbplatsen. Som användare förväntas du hålla dig informerad om sådana ändringar och du samtycker alltid till en regeländring genom att fortsätta använda kommentarstjänsten efter det att en regeländring har gjorts känd.