Välkommen hem till mönsterformgivare Emma von Brömssen

Hemma hos Emma von Brömssen i Göteborg svävar Stäpphöna bland Morrisblad. Här lyfter loppisfynd med lager av linolja. Ett välkomponerat hem med en fin mix mellan möster och lugn.

Hall

Foto: ©CarlDahlstedt

Garderobsdörrarna i hallen är tapetserade med Emmas mönster Eco earth 7606 för Eco wallpaper. Golvplattor , Marrakech design. Stolen fick Emma på köpet när hon köpte ett skåp på Blocket. Väskan och korgen på golvet är från Tanzania.

Kök

Foto: ©CarlDahlstedt

Kökets luckor och lådfronter är målade med linoljefärg. "Det blir så fin lyster. När man målar med konstgjorda pigment slår det alltid igenom", tycker Emma. Tapeten är hennes Eco earth 7602 för Eco Wallpaper.

Foto: ©CarlDahlstedt

Inredningen i köket är byggt av Ikea-stommar och mdf-fronter från ett snickeri och målade med linoljefärg tre gånger. Läderhandtagen är hemgjorda av renskinn från Haga trätoffelfabrik. Bänkskivorna är av fransk kalksten.

Vardagsrum

Foto: ©CarlDahlstedt

Skrindanfåtöljerna är klädda med Emmas mönster Stäpphöna, Svenskt tenn. Rullbordet och soffan är köpta på loppis. Soffbordet är en gåva, matta Ikea. Kuddar i soffan Josef Frank, Afroart och Emmas mönster för Bantie. I fåtöljen kuddar i tyg från Sandberg. Gardin Willow boughs av William Morris. Golvkudde, Ikea.

Foto: ©CarlDahlstedt

Sidebordet är byggt av Ikeastommar som klätts med mdf-skivor, målade med lackfärg. Ben från Superfront. Framför tv:n en rullgardin med mönstret Stäpphöna, Svenskt tenn, monterat på en hylla med sarg. Posters med insekt och fjäril , Göran Liljeberg. På fotot Emma som liten. Poster th Pipvalsen, Kollijox. Tapeten är William Morris mönster Willow boughs.

Foto: ©CarlDahlstedt

Det viktorianska skåpet och det vita rökbordet är köpt på auctionet.com. Träljusstaken har Emmas pappa snidat. Miniatyrstolar, kottetoys.nu, vit porslinsfågel av sonen Herman, vit Tolixstol miniatyr, Gröna hem. De rysak dockorna är köpta i Estland och kannorna är arvegods.

Foto: ©CarlDahlstedt

Byrån har Emma köpt av en kontakt på Instagram, och lagt en marmorskiva på från husets gamla kök. På väggen poster av Jonna Fransson, Moderna museet, två illustrationer av Jennie Ekström, ett verk av Nikki Green Kunz och karta nannavanberlekom.blogspot.se. Träljusstakar, House of Rym, och trähand Hay. Lampan är en kopparfärgssprayad Ikealampfot. Den svarta stolen är arvegods som har spraymålats. Kudden har Emma sytt.

Sovrum

Foto: ©CarlDahlstedt

Sänggaveln är en gammal dörr från huset. Poster med cyklist, Grandpa, taklampa Mio. Kuddarna bär Emmas mönster Stäpphöna. Överkast, Klippan. Tavlan på sidobordet har sonen Hannes målat.

Av: Charlotte Frey Svidén

Inspirerad? Läs också:

Hemma hos Lisa Bengtsson: "Tapeter visar vem du är"

Hemma hos Leila Lindholm: "Köket är husets hjärta"

Kreativ oas – hemma hos Denise Rudberg

Aktuellt just nu