Underbar lägenhet som tar compact living till en helt ny nivå (missa inte sängen!)

Den här lilla lyan på 64 kvadratmeter är underbar på så många sätt. Vacker inredning, fina möbler, vackra golv och bevarad funkis i köket. Men det som sticker ut är den annorlunda compact living-lösningen. Spana in compact living-sängen, som en liten träkoja mitt i allt det vackra!

Lägenheten som består av 2 rum och kök är en riktigt liten stil-pärla.

Alla som älskar funkis har kommit helt rätt! Redan i hallen möts man av funkis-stilen. Småblommig grön tapet (troligtvis original) och en skymt av köket med fina bevarade funkisdetaljer.

LÄS OCKSÅ: Attefallshus – det viktigaste om priser, regler och snygga loft

Köket är renoverat, men funkisstilen består. Grågröna luckor, vitt enkelt kakel och klassisk rostfri diskbänk. Enkelt och vackert.

Sittdelen i köket.

Vardagsrummet och compact living-lösningen som skymtar där till höger.

I vardagsrummet, rakt fram den platsbyggda möbeln, en compact living-säng skapad av arkitekt Torsten Ottesjö, specialist på compact living. Möbeln är skapad i naturmaterial, och är inte bara en säng, utan en kombinerad arbetsplats, sovalkov och sittdel.

En av Torsten Ottsjös specialiteter är funktionalitet, vilket vi ser ett tydligt exempel på här. Compact living-sängen är en spännande, och funktionell detalj som smälter in fint i lägenheten.

En alldeles egen liten trädkoja mitt i city!

LÄS OCKSÅ: Magiskt uterum med pool, pergola och en utedusch som skapar habegär!

Trappan upp till övre delen av compactliving-sängen. Funktionaliteten syns tydligt här, trappa och arbetsbord i ett.

Även en platsbyggd sittdel vid fönstret.

Mer info om lägenheten som är till salu finns hos Bjurfors.

Foto: Alen Cordic för SE360

Fakta compact living

– Compact living har blivit en benämning på att skapa mer utrymme i hemmet på smarta sätt.

– Compact living startade som en rörelse, Compact, i San Fransisco 2006. Och var från början en utmaning bland 10 vänner att inte köpa något nytt under ett helt år.

– Compact living-rörelsens 3 mål: Miljö– och konsumtionsmedvetenhet, minska slit-och släng konsumtion samt förenkla och lugna ner ett stressigt liv och leverne.