Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Under jakten på ett fritidshus fann Sophia och Andreas det vackra gamla sommarnöjet från 1896 och kände direkt att här skulle de bo.Under jakten på ett fritidshus fann Sophia och Andreas det vackra gamla sommarnöjet från 1896 och kände direkt att här skulle de bo.Under jakten på ett fritidshus fann Sophia och Andreas det vackra gamla sommarnöjet från 1896 och kände direkt att här skulle de bo.
Under jakten på ett fritidshus fann Sophia och Andreas det vackra gamla sommarnöjet från 1896 och kände direkt att här skulle de bo. Foto: Jonas Lundberg

Sophia och Andreas letade efter fritidshus – men hittade sitt drömhem

Premium Sophia och Andreas var nyblivna föräldrar när de började leta efter ett fritidshus. Men när de fann det vackra sommarnöjet från 1896 med ekpaneler, originalfönster och ett träkök målat med linoljefärg insåg de snabbt att de hittat sitt drömhem. 

Tillsammans har paret satt sin egen prägel på det gamla huset och inrett det med hållbara material, mönstrade tapeter och vacker vintage. I trädgården har de skapat både köksträdgård och prunkande blomsterbäddar.

– Vi är självförsörjande på snittblommor från april till oktober.

Det är en härlig försommardag. Äppelträden är fulla av små blommor som bina surrar frenetiskt runt. Luften vibrerar av alla försommarens dofter, inte minst av blå syren, en magisk doft som många av oss förknippar med ett stundande sommarlov. Sommarkänsla är även något som karaktäriserar familjen Schymans vackra trähus. Huset som ursprungligen var ett sommarnöje byggdes 1896 som ett av de första husen här i Saltsjöbaden. På 1920-talet anpassades huset för åretruntboende, berättar Sophia när hon tar emot oss i trädgården.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.