Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Slottsvillan stod färdig 1896, arkitekt var Fredrik Sundbärg som var Jönköpings stadsarkitekt.Slottsvillan stod färdig 1896, arkitekt var Fredrik Sundbärg som var Jönköpings stadsarkitekt.Slottsvillan stod färdig 1896, arkitekt var Fredrik Sundbärg som var Jönköpings stadsarkitekt.
Slottsvillan stod färdig 1896, arkitekt var Fredrik Sundbärg som var Jönköpings stadsarkitekt. Foto: Tina Klingspor

Slottsvillan vid vapenfabriken i Huskvarna blev parets hem

Premium 900 kvadratmeter stort och med tinnar och torn i klassisk engelsk slottsstil. För 130 år sedan startade bygget av den sagolika Slottsvillan. Då som hem åt Husqvarna vapenfabriks direktör. 

I dag har den historiska byggnaden hamnat i lilla familjen Norrman Ullmarks ägo. 

– Det ryktas om att det ska finnas en hel skjutbana under mark och underjordiska tunnlar mellan villan och fabriken, säger Michaela.

I slänten av ett fridlyst naturminne bestående av över 100 år gamla bokträd ligger Slottsvillan, en sagolik byggnad med tinnar och torn som inspirerats av engelska slott och herresäten. Bakom de lummiga träden och med utsikten över parken och vidare mot Vättern är det lätt att glömma den moderna bebyggelse som finns alldeles runt knuten.

Innanför porten är det full fart med förberedelser inför annalkande gäster. Då värdparet Michaela och Christian är på intågande från en resa så är både Michaelas mamma och mormor på plats för att hjälpa till. Bord dukas, mat lagas och rum förbereds medan solen strålar in genom höga fönster och lyser upp den pampiga trapphallen i tre våningar, som avslutas med ett fönster i en kupol.