Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sommarstugan på Ingarö har blivit ett mysigt året runt-boende för krögarparet Magnus Ek och Agneta Green.Sommarstugan på Ingarö har blivit ett mysigt året runt-boende för krögarparet Magnus Ek och Agneta Green.Sommarstugan på Ingarö har blivit ett mysigt året runt-boende för krögarparet Magnus Ek och Agneta Green.
Sommarstugan på Ingarö har blivit ett mysigt året runt-boende för krögarparet Magnus Ek och Agneta Green. Foto: Magnus Hallgren / Anna Kern

Stjärnkrögarna Agneta Green och Magnus Eks nya liv i ombyggda skärgårdsstugan

Premium I vintras sålde de sitt livsverk, den tvåstjärniga Oaxen krog och bistro Slip i Stockholm. På sitt lantliga smultronställe på Ingarö njuter Agneta Green och Magnus Ek av sitt nya, fria liv med lediga lördagar, gemensamma semestrar och gott om tid för att snickra, odla, inreda med loppisfynd och laga mat i trädgården där älgen gärna hälsar på. 

Det är ett perfekt litet örnnäste, längst uppe på en klippa och skyddat av en lummig trädgård. Och det var just en lantlig tillflyktsort som krögarparet Agneta Green och Magnus Ek var på jakt efter när de hittade den utbyggda sommarstugan på Ingarö i Stockholms skärgård för sex år sedan.

Agneta Green & Magnus Ek

Ålder: Hon är 59, han är 57 år.

Yrke: Hon är ekonom, han är kock. Till nyligen drev de restaurang Oaxen Krog & Slip där hon var vd och han köksmästare i 28 år.

Familj: Hunden Mack, en rhodesian ridgeback.

Bor: Hus på Ingarö, gård på Fårö.

Just nu: Renoverar sin nyinköpta gård på Fårö. Skolar om grönsaksplantor och blommor i växthuset på Ingarö.