Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det är ingen slump att Norrgavel-grundaren Nirvan Richters lägenhet är full med de egenskapade möblerna.Det är ingen slump att Norrgavel-grundaren Nirvan Richters lägenhet är full med de egenskapade möblerna.Det är ingen slump att Norrgavel-grundaren Nirvan Richters lägenhet är full med de egenskapade möblerna.
Det är ingen slump att Norrgavel-grundaren Nirvan Richters lägenhet är full med de egenskapade möblerna. Foto: Carolina Romare

Norrgavel-grundaren Nirvan Richter struntar i trender men skapar möblerna alla vill ha

Premium Hemma hos Nirvan Richter och Arpita Swich i Malmö är färgskalan nedtonad och möblerna väsnas inte.

Här finns ett lugn och en harmoni, just samma känsla som är utmärkande för de möbler Nirvan formger för sitt företag Norrgavel. 

Möbler, säger Nirvan Richter, är bara en bakgrund till livet. Bra inredning märks inte för mycket – den gör människorna till huvudpersoner i sina hem. Men samtidigt som heminredning på ett plan inte är något viktigt kan den på ett annat, vara nästan avgörande för en människa. Och vårt behov av skönhet är stort.

Som formgivare har han behållit sin grundsyn oavsett rådande trend. När vi ses inför den här texten genomsyras samtalet av samma tankegångar som när Sköna hem träffade honom på 1990-talet.