Minimalism inte alltid vitt och kalt – kika in i detta hem så förstår du

Lyxig loftkänsla och kreativ minimalism. 105 kvadrat med parkutsikt mitt i stan.

Huset, precis invid Vasaparken i Stockholm, byggdes 1949 för laboratorieverksamhet. Men har nu av Koncept och arkitekt Love Arbén ritats om till exklusiva lägenheter med New York-inspirerad loftkänlsa.

Lägenheten är 105 kvadratmeter fördelade på två mindre sovrum och ett stort rum som rymmer köksdel, matplats och vardagsrumsdel med soffgrupp. Vid inflyttningen var den fasta inredning redan på plats. Estetiken är stram och de återkommande boaseringarna i valnöt ger en 1950-talsaktik känsla.

Kök

Matplatsen och köket ligger tillsammans i det största rummet. På väggana valnötsboaseringar, på golvet oljad ekparkett. Köket är platsbyggt, stolar och bord arvegods.

Hall

I hallen syns ägarens passion för amerikanska baseballkepsar och limited edition-sneakers. Stol av Thonet-typ.

Vardagsrum

Vardagsrumsdelen befinner sig i samma rum som kök och matplats. Soffan togs över efter en granne.

Sovrum

I det stora sovrummet råder en färgglad stämning med överkast av indisk matelasserad modell, märke Cavendish. Mörk parkett ger lite dramatik. Ett foto av Oscar Falk från Gertrude inredning över sängen. Nattduksbord från Norrgavel, på den en fransk gatuskylt.

Badrum

Badrummet känns lyxigt med skifferstensväggar. Moderna vattenarmaturer och badrumsporslin. På det lilla bordet står en parfymsamling från bland annat Byredo. Matta från Brandstationen.

Publicerad i Sköna hem nr 3, 2014.

Läs också:

Inte en enda vit vägg i den tidlöst vackra våningen

Toppmodernt minimalistiskt kök där allt går att dölja

Ljust och minimalistiskt hemma hos Ingegerd Råman