Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I torpets trädgård finns det plats för både odlingar, gräsmattor och sköna sittplatser. Alva, Anders och sönerna August och Almer tillbringar mycket tid utomhus. Hunden Jora är oftast med på ett hörn.I torpets trädgård finns det plats för både odlingar, gräsmattor och sköna sittplatser. Alva, Anders och sönerna August och Almer tillbringar mycket tid utomhus. Hunden Jora är oftast med på ett hörn.I torpets trädgård finns det plats för både odlingar, gräsmattor och sköna sittplatser. Alva, Anders och sönerna August och Almer tillbringar mycket tid utomhus. Hunden Jora är oftast med på ett hörn.
I torpets trädgård finns det plats för både odlingar, gräsmattor och sköna sittplatser. Alva, Anders och sönerna August och Almer tillbringar mycket tid utomhus. Hunden Jora är oftast med på ett hörn. Foto: Thomas Hjertén

Alva och Anders lämnade Stockholm för torp med självhushållning

Premium Anders och Alva lämnade stressen i Stockholm för ett 1700-talstorp i Uppland. Här har de förverkligat drömmen om ett mer självförsörjande liv med ankor, höns, honungsbin och dignande grönsaksland.

Följ med till barnfamiljens prunkande oas där de även delar med sig av sina bästa tips för att prova på självhushållning.

Det var drömmen om en lugnare tillvaro för sig och sönerna Almer och August som fick Alva Herdevall och Anders Rydell att börja leta hus på landet. En stor tomt att odla på stod också högt på önskelistan. Men sökandet gick trögt. De hade nästan gett upp hoppet när det pittoreska torpet Storbacken i uppländska Krusenberg dök upp i en annons för fem år sedan. Och det var på vippen att de aldrig kom till visningen, som var den sista i raden, en lång visningssöndag. Alva minns hur familjen körde fel, med en ledsen bebis i bilen, och blev sena.