Foto: Johan Sellén/Living inside

Kombinerat sovrum och badrum i Elin & Max trea – skiljs bara åt av en spegel

Elin Skoglund och Max Malak flyttade ihop, började skissa, vände upp och ner på 90 kvadrat och klädde in väggarna i ek och furu. »Jag var lite rädd att det skulle kännas som ett stramt designhem, men det blev mycket värme med allt trä«, säger Elin.

Många små skrubbar och massor av dörrar. Elin Skoglund och Max Malak lät riva varenda vägg för att göra planlösningen i trerummaren från 1931 mer effektiv.

- Vi hade en liten skiss men den ändrades under tiden. Det här är vårt första projekt, vi är väldigt stolta över det och hur det blev. Jag ångrar inget som vi gjort i lägenheten, säger Elin.

Jag var lite tveksam till det öppna badrummet men den hängande spegeln skapar lite privacy.

Hon arbetar med sociala medier, bland annat hjälper hon företag att nå ut på olika sätt.

- Tidigare jobbade jag på en bloggportal i sex år, så jag har varit väldigt länge i branschen. Nu kan jag stå på egna ben och göra affärer. Sociala medier blir språngbrädan ut till allt jag vill göra.

Elin har bloggat sedan hon var 14 år, och när hon nu är 25 handlar bloggen väldigt mycket om inredning. Pojkvännen Max är delägare i ett byggföretag. En bra kombination när de skulle ta sig an den här trean i Sibirien på Norrmalm i Stockholm.

När man kommer in i vardagsrummet från den avlånga hallen möter den rundade väggen mot sovrum och badrum. ”Vi har byggt in öppna spisen för att få en annan känsla. Den ser maffigare ut nu. Bänken till höger har vi byggt också”, säger Elin Skoglund. Soffa från Sofa company, golvlampa och bord, båda från Gubi, stolar, Dusty deco för Nordiska galleriet, matta Nordic knots. Väggarna i vardagsrum och kök är målade med kulören Sommarsnö från Jotun. Foto: Johan Sellén/Living inside
Bakom den svängda väggen ligger stora sovrummet. Dörren längre in går till gästrummet och den vita gardinen döljer Elins garderober. Foto: Johan Sellén/Living inside
Matbord och taklampa är båda från Dusty deco, Krukan i bakgrunden är vintage Höganäs. Foto: Johan Sellén/Living inside

Max får många idéer från sitt jobb i byggbranschen, och Elin puffas ibland utanför sin komfortzon, som exempel i fråga om det öppna badrummet.

- Han hade sett varianter av det på många ställen, men jag var mer tveksam, säger Elin, som ganska snabbt ändrade sig.

Nu tycker hon att det är helt okej att ha sovrum och badrum i ett. Och svaret på frågan alla ställer sig är: ja, toaletten har en dörr man kan stänga om sig.

Min vision var att jag skulle sitta vid brasan och han skulle stå och laga mat vid köksön. Och så blev det. Max lagar fortfarande all mat.

Å andra sidan var det Elin som övertygade Max om att fönstren i vardagsrummet och köket var några av lägenhetens största tillgångar.

- Jag älskar fönstren och såg att det fanns en charm här. Och det blev ännu bättre när vi i tog bort väggen mellan vardagsrummet och köket och öppnade upp. Då kom hela fönsterpartiet fram, säger Elin.

Köksdelen avgränsas nu av den avlånga köksön, som används flitigt, särskilt av Max.

- Jag hade en vision om att jag skulle sitta vid brasan och han skulle stå och laga mat. Och så blev det. Max lagar fortfarande all mat, säger Elin.

Elin Skoglund har tagit fram köksluckan Flat oak i samarbete med Bucks and spurs. Stommarna är Ikeas Metod. ”Det är första gången jag har designat något sådant här, och jag hade en tydlig inre bild. Jag har fått lite förfrågningar om att designa kök, men jag är ju hobbyinredare, ingen expert.” Köksö i Jura grey kalksten, ugn och häll, Siemens, beslag, Beslag design. Gardinerna är måttbeställda från My window. Vägglamporna är egentligen bordslampor som Elin och Max hittade på Bauhaus, men de sprejmålade fästena och satte upp dem Foto: Johan Sellén/Living inside
Sovrum och badrum skiljs bara åt av en hängande spegel. Bakom den finns handfatet. Bänkskivan ovanpå kommoden är av italiensk arrabescatomarmor. Foto: Johan Sellén/Living inside
Elin med hunden Selma. Golvet är från Max Martin Chevron. ”Det har ingen toppbehandling och kanske slits, men det ser inte helt nytt ut och det gillar jag.” Foto: Johan Sellén/Living inside

Köket är byggt på Ikeastommar och Elin har designat luckorna i ek i samarbete med företaget Bucks and spurs.

- Det var första gången jag gjorde något sådant, men jag hade en tydlig inre bild av hur jag ville att det skulle vara.

Träet i köket följdes upp av träribborna, som kom att bli lägenhetens signatur. Elin och Max ville förstora sovrummet och badrummet, som ligger bakom kortväggen i vardagsrummet.

Vi började klä den nya rundande väggen med träribbor och sedan gick vi all-in med det ribbade.

- Vi tyckte att ytan vid öppna spisen var överdrivet stor, så vi flyttade fram väggen. Det var roligare med en rund vägg än en rak, och så började vi klä rundningen med träribbor. Och sedan gick vi all-in med det ribbade. Det är obehandlade eklister som spikats fast. Men i badrummet tog pengarna slut, så där är det furu som vi betsat för att få samma färg som eken, säger Elin.

För att få ihop helheten klädde de även in sovrumsdörrarna och toalettdörren i badrummet med träribbor.

Väggarna i sovrummet är målade med kulören Kalk från Jotun. På golvet en heltäckningsmatta av ull. Säng, Carpe diem, nattduksbord, By Crea, sänglampa, Clas Ohlson. Över sängen hänger tavlor från Poppy posters, där Elin är delägare. Foto: Johan Sellén/Living inside
Träribborna följer med in i badrummet, men här är de i betsad furu. Dörren leder in till toaletten. Foto: Johan Sellén/Living inside
Elins jobbhörna är fiffigt inbyggd i hallen. ”Jag gillar när grejer är rejält gjorda, därför har vi mycket platsbyggt.” Foto: Johan Sellén/Living inside

- Många säger att det ser ut som ett hotell hos oss, och jag var lite rädd att det skulle kännas som ett designhem, men det blev mycket värme med träet. Det blir hemtrevligare ju längre man bor här, säger Elin.

Elin och Max gillar Sibirien, den lilla bit innanför tullarna på Norrmalm mellan Odengatan och Roslagstull, i Stockholm.

Golvet har ingen toppbehandling och kanske slits, men det ser inte helt nytt ut och det gillar jag.

- Här är magiskt, mycket restauranger och nära till Hagaparken och Vanadislunden, säger Elin.

Och de blir kvar i området, trots att flyttlasset precis gått därifrån. Den nya våningen ligger på andra sidan gatan.

- Vi skulle inte flytta egentligen. Men det är en större sekelskifteslägenhet som vi inte kunde motstå.

Stylist: Gill Renlund/Living Inside 

Ur Sköna hem nr 3 2021

LÄS MER: Caroline förvandlade 40-talshuset i Djursholm till en spansk villa med året runt-pool
LÄS MER: Magiskt resultat när paret renoverade ”allt och lite till” i sekelskiftesvåningen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxigt bäddset för endast 199 kr. Köp nu!