Inred med vintage – vill man ha det mysigt får man anstränga sig

En inredning att trivas med är inget som ramlar över en. Kika in i hemmet som är uppbyggt med fynd från både Blocket och Lauritz.com.

Våningen på den trånga bakgatan i Vasastan är en trerummare på 100  kvadratmeter. Väggar och golv i vardagsrum och matsal målades inför  flytten ljust grå, medan hall, kök och sovrum är vita. Inredningen är  behaglig, dämpad och utförd med känslig hand av en person som bryr sig  om både detaljer och helhet.

Det stora luftiga vardagsrummet med soffgruppen fin placerad i  mitten.  Fåtöljen från R.o.o.m är liksom Howardsoffan köpt på Blocket,  ljuskronan  på Lauritz.com och den stora spegeln, liksom den randiga  pallen på  Bukowskismarket.com. Den sengustavianska armstolen med  genombruten  ryggbricka är ett arvegods. Kuddar från Bohem och  Larsen/Cadoro. Vid  fönstret står ett litet skrivbord från Ikeas  1700-talskollektion.

En annan vy från vardagsrummet in mot matrummet där ikeas stoppade  armstolar Nils samlas runt ett gammalt pelarbord från förföräldrarna.  Med de fem iläggsskivorna på plats kan man festduka för 15 personer.  Bordet liksom den blocketfyndade bokhyllan har ägarna själv målat om.

Vid kökets matplats en ljuskrona, förföräldrarnas gamla Kelimmatta och tre olika stolar kring ett litet slagbord.

Sovrummet har balkong mot den lugna gården. Platsbyggda garderober,  med snickerier från Ekesiöö, ansluter praktiskt mot taket. På det  gråmålade golvet ligger en kelimmatta och från taket hänger en  hemmatillverkad balettkjolslampa.

Tallrikshyllan i köket med blandat blåvitt porslin från Gustavsberg.

Två wienerstolar – Ikeas tidigare modell Ögla – är köpta på  Stadsmissionen och fungerar som nattduksbord. Sänggaveln är klädd med  överkasttyg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!