Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Klassisk amerikansk inredning fint mixat med skandinaviska detaljer

På landet i New Jersey fanns en oslipad diamant för svenska Agenta, David och deras tre barn. Trähuset från 1862 med rejäla verandor har efter mycket slit blivit sig självt igen – och lite till.

Den lilla staden Hillsborough ligger i delstaten New Jersey, ungefär en och en halv timmes resa från New York. Här, i en klassisk viktoriansk villa, bor sedan tio år tillbaka familjen Coutts bestående av svenka Agneta med sin amerikanske man David och trillingarna Christopher, Harrison och Sara som just fyllt tonåringar. En katt och två hundar ryms också i hushållet.

Vardagsrum

Tegelväggen och takbjälkarna togs fram vid husets omfattande renovering. Fåtöljer, soffa, soffbord och golvlampor från Restoration hardware. En trave gamla bankböcker från 1910-talet, köpta på en antikmarknad i Pennsylvania, får fungera som avlastningsbord. Mattan köptes av en kringresande försäljare. Vägglampettfrån Magasinet i Vaxholm.

Foto: Företag

Kök

Taket och golvet är original, men resten av köket är ritat av ägaren och byggt av en finsnickare. Bänkskivorna av kalkstenen Pietra Cardoza. Diskho från Rahl, fläkt från Vent-a-hood, spis från La canche. Stolarna är från Lloyd´s, New Jersey. Ljuskronan liksom lamporna över diskhon, Pottery barn.

Foto: Företag

Tegelvägg, platsbyggda skåp och tidsenliga beslag.

Foto: Företag

Matplats

Matsalen är inredd med svenska möbler i gustaviansk stil och klassiska blårutiga inslag. Bordet är en reproduktion med tre iläggsskivor importerat från Linköping, liksom stolarna. Trågsoffa från Antikgården i Mariefred. Vägglampett ur Ikeas 1700-talsserie, hemsydda gardiner.

Foto: Företag

Hall

Mattan är gammal och köpt på en marknad. Trappräcket och golv är original. Sidobordet är ett loppisfynd, bordslampa från Aidan Gray och spegel från Home goods. Vas i fattigmanssilver köpt för en dollar på loppis.

Foto: Företag

Sovrum

Sängkläder från Pottery barn, Restoration hardware, Ralph Lauren och Ikea. Antik bänk köpt i Red bank i New Jersey. Gardiner, Restoration hardware. Stolen är antik och köpt på en antikmarknad i Pennsylvania. Sänglampa Home goods. Mattan är semiantik och köpt av en kringresande försäljare.

Foto: Företag

Badrum

Från det fristående badkaret kan man njuta av utsikten över ägorna. Matta från Pottery barn och spegel från Home goods. Gardiner från Ikea och handduk Ralph Lauren.

Foto: Företag

Publicerad i Sköna hemn nr 4, 2014.

Läs också:

Amerikansk inredningsstil hos svenska familjen i Los Angeles

Svarta vitvaror sätter tonen i köket

Symmetri i sovrummet med maffiga sänglampor