Inte en enda vit vägg i den tidlöst vackra våningen

Vackert, trivsamt och tidlöst med amerikansk krydda. I den rymliga cityvåningen finns auktionsköp, pimpad Ikea och fotokonst – allt inramat av milda nyanser i pastell.

Charlotte Pettersson

Lägenheten är en 5:a på 170 kvadratmeter i en fastighet från 1880-talet vid Stureparken på Östermalm i Stockholm.

Hall

Ett ommålat Liatorpbord från Ikea, vas Dagg från Svenskt tenn. Lampa köpt på Domino antik. Mattan är ritad och beställd från Indien. Ljustgrön väggfärg Pale powder, Farrow & Ball. Fotokonst av Thomas Klementsson och Daan Oude Elferink.

Vardagsrum

En av vardagsrummets två sittgrupper med soffa inköpt på auktion, och baljfåtöljer. Zebramönstrat koskinn. Mässingsbord, 1960-tal, köpt på Invanity. Lampa Taccia, formgiven 1962 av Achille och Pier Giacomo Castiglioni. Fotokonst av Ola Billgren och Isak Sundström, köpt genom galleri Jonas Kleerup.

Kök

Köket har skåp från Ikea, med lucka Ramsjö. Dessa har målats om i brutet vitt för att få en levande yta med synliga penseldrag. Spis och fläkt från Ilve, fläktkupan har lackats om till svart. Marmorplattor från Valter Eklund.

Matplats/kök

I köket ryms en rejäl matplats. Antikt matbord, stolar köpta på Det franska testamentet. Lampan är en spelbordslampa och ska egentligen ha gröna lampskärmar. Golvet är målat med ett rutmönster på diagonalen. Målning köpt på auktion.

Sovrum

Sovrumsväggarna är målade i en blåsvart färg. Gardinerna med lambrekäng upptill, samt sängkappa från Interiör på Riddargatan i Stockholm. Bordet är ett Blocketfynd för 150 kronor och pallen beställd via nätet från USA. Lakan från Restoration hardware, överkast från Indiska, pläd Hermès.

Badrum

Badrummet är helklätt i marmor från Valter Eklund. Handfatsstativ och blandare från Sekelskifte. Lamporna från Gamla lampor, med skärmar från Restoration hardware. Bakom speglarna döljer sig badrumsskåp, från Restoration hardware i USA.

Publicerad i Sköna hem nr 3, 2014.

Läs också:

18 fantastiska badrum i industristil

23 extralyxiga badrum

21 helt otroliga rum du knappt tror är på riktigt