Hyr ett alldeles eget slott på semestern – här är 7 favoriter

"Vad är väl en bal på slottet?", frågade sig Askungen. Du kan ta reda på svaret genom att hyra ett alldeles eget slott på semestern – det behöver inte kosta mer än att hyra en vanlig stuga. Här är 7 slott som just nu ligger ute på sajten Airbnb.

1. Château de Barnay i Bourgogne, Frankrike. I vindistriktet Bourgogne, strax söder om Champagne, ligger Château de Barnay. Slottet har tre sovrum, tre badrum och plats för åtta gäster. Priset? Från drygt 1000 kronor per dygn.

2. Oaklands i Toronto, Kanada. Här har filmer som "Anne på Grönkulla" och "Isprinsessan" spelats in. Slottet har elva sovrum och plats för 32 personer. Fyller ni upp alla rum blir hyran knappt 400 kronor per person och dygn.

3. Can Valldaura Vell i Barcelona, Spanien. Inbäddat i naturreservatet Collserola och med vacker utsikt mot Medelhavet ligger det här katalanska slottet som har plats för 24 gäster fördelade på elva sovrum. Priset? Knappt 14 000 kronor per dygn för hela slottet vilket blir knappt 600 kronor per person om ni är 24 stycken.

4. Mugdock Castle, Sullivans Island, USA. Det här slottet på Atlantkusten rymmer bland annat sex sovrum, ett stort kök, bibliotek och tronsal. Totalt tolv gäster får plats i den pampiga byggnaden som kostar knappt 600 kronor per person och dygn om ni är tolv stycken.

 

5. Borgia Castle i Umbrien, Italien. Gillar du att sporta på semestern kanske Borgia Caslte är något för dig. Både en pool och en tennisbana hör nämligen till det här slottets faciliteter. 13 gäster uppdelade på sju sovrum får plats. Kostnaden är knappt 10 000 kronor per dygn för hela slottet vilket blir knappt 800 kronor per person om ni fyller upp alla rum.

6. Chateau de la Condamine i Saint-Hippolyte-de-Caton, Frankrike. Det här slottet byggdes på 1700-talet men har ett medeltidsstuk då det är en återuppbyggnad av ett 1400-talsslott. Byggnaden har plats för 16 gäster i sina tio sovrum och kostar knappt 300 kronor per person och dygn om ni är 16 personer.

7. Cloghan Castel i Cloghaun, Irland. Det här slottet bjuder på både gammalt och nytt. Cloghan Castle byggdes på 1970-talet men är en återuppbyggnad av ett 1200-talsslott – med andra ord historia och moderna faciliteter i ett. 14 gäster får plats i de sju rummen och kostnaden för att hyra slottet är drygt 2000 kronor per person och dygn om alla rum fylls upp.

Bildkällor: airbnb.com

Läs också:

Bo ståndsmässigt – 23 slott och herresäten till salu på Hemnet

Herrgårdar till salu för max 5 miljoner kronor

16 badrum vackra i all sin enkelhet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!