Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Margret Atladottir bor i en liten lägenhet mitt i Stockholm. Lägenheten har betytt oerhört mycket för henne, särskilt då hon under några år höll sig mycket hemma.Margret Atladottir bor i en liten lägenhet mitt i Stockholm. Lägenheten har betytt oerhört mycket för henne, särskilt då hon under några år höll sig mycket hemma.Margret Atladottir bor i en liten lägenhet mitt i Stockholm. Lägenheten har betytt oerhört mycket för henne, särskilt då hon under några år höll sig mycket hemma.
Margret Atladottir bor i en liten lägenhet mitt i Stockholm. Lägenheten har betytt oerhört mycket för henne, särskilt då hon under några år höll sig mycket hemma. Foto: Jonas Gustavsson

Hemma hos Margret Atladottir på 35 kvadrat: ”Älskar färgstarkt”

Premium I tolv år har medieprofilen Margret Atladottir bott i sin etta i Stockholm. Ungefär samtidigt som hon flyttade in drabbades hon av en sjukdom som fick henne att hålla sig mycket hemma.

Under den här tiden har hennes inredningsintresse ökat dramatiskt. Från början hade Margret Atladottir varken intresse eller pengar, men nu har stilen utvecklats till en glassig orgie i 80- och 90-talsestetik med unik inredning.

– Det har varit så viktigt för mig att mitt hem varit 150 procent jag, säger hon.

När Margret Atladottir var 25 år och flyttade in i lägenheten på Kungsholmen i Stockholm var det skralt i plånboken. Det blev en inredning bestående av den billigaste sängen, den billigaste soffan och några möbler från föräldrahemmet.

– Jag hade varken råd eller var intresserad, säger Margret. I mitt tonårsrum bäddade jag knappt sängen. Jag brydde mig absolut inte om vad jag hade för möbler utan var mer intresserad av att uttrycka mig med kläder och smink. Det är först de senaste åren jag har börjat intressera mig för inredning och vill omge mig med saker som får mig att må bra. Jag älskar fluffigt, blommigt och färgstarkt!