Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Matbordet från Gervasoni har en stor marmorskiva och ben i blått, nästan ett koralliknande utförande. – Det är en ganska galen pjäs som får lägenheten att bli lite roligare, säger Andrea.Matbordet från Gervasoni har en stor marmorskiva och ben i blått, nästan ett koralliknande utförande. – Det är en ganska galen pjäs som får lägenheten att bli lite roligare, säger Andrea.Matbordet från Gervasoni har en stor marmorskiva och ben i blått, nästan ett koralliknande utförande. – Det är en ganska galen pjäs som får lägenheten att bli lite roligare, säger Andrea.
Matbordet från Gervasoni har en stor marmorskiva och ben i blått, nästan ett koralliknande utförande. – Det är en ganska galen pjäs som får lägenheten att bli lite roligare, säger Andrea. Foto: Katja Ragnstam

Andreas matbord väger 300 kilo: ”Ganska galen pjäs”

En lugn och harmonisk bas – och så en och annan detalj som sticker ut.

Det är inredningsreceptet hemma hos Andrea och Fredric Trygg i Göteborg.

Sekelskiftesstilen med stuckaturer och högt i tak har alltid tilltalat Andrea och Fredric Trygg. När de för två år sedan kom över sin välplanerade fyra i Linnéstaden i Göteborg hamnade de helt rätt.

Någon renovering behövde inte göras, däremot lät de platsbygga en stor bokhylla i vardagsrummet som ger ännu mer karaktär åt lägenheten.

– Vi ritade och designade den själva med hjälp av en finsnickare från Motala, berättar Andrea. Inspirationen hämtade vi från platsbyggda originalbokhyllor från förra sekelskiftet. Det var viktigt för oss att den kändes helt rätt, tidstypisk och som om den alltid stått där.

Det var det generösa köket som paret föll för mest i lägenheten. Här finns gott om plats för gäster vid bordet Moon 33 från Gervasoni. Notera de koralliknande bordsbenen – det är sådana speciella detaljer paret gillar. Taklampa Drop chandelier bulp från 101 Copenhagen. Stolar och ljusstake från Artilleriet.Det var det generösa köket som paret föll för mest i lägenheten. Här finns gott om plats för gäster vid bordet Moon 33 från Gervasoni. Notera de koralliknande bordsbenen – det är sådana speciella detaljer paret gillar. Taklampa Drop chandelier bulp från 101 Copenhagen. Stolar och ljusstake från Artilleriet.Det var det generösa köket som paret föll för mest i lägenheten. Här finns gott om plats för gäster vid bordet Moon 33 från Gervasoni. Notera de koralliknande bordsbenen – det är sådana speciella detaljer paret gillar. Taklampa Drop chandelier bulp från 101 Copenhagen. Stolar och ljusstake från Artilleriet.
Det var det generösa köket som paret föll för mest i lägenheten. Här finns gott om plats för gäster vid bordet Moon 33 från Gervasoni. Notera de koralliknande bordsbenen – det är sådana speciella detaljer paret gillar. Taklampa Drop chandelier bulp från 101 Copenhagen. Stolar och ljusstake från Artilleriet. Foto: Katja Ragnstam
Andrea Trygg bor med maken Fredric i en fyra i Linnéstaden i Göteborg. På instagramkontot@kastello1401 visar hon bilder på sitt hem och sådant som inspirerar.Andrea Trygg bor med maken Fredric i en fyra i Linnéstaden i Göteborg. På instagramkontot@kastello1401 visar hon bilder på sitt hem och sådant som inspirerar.Andrea Trygg bor med maken Fredric i en fyra i Linnéstaden i Göteborg. På instagramkontot@kastello1401 visar hon bilder på sitt hem och sådant som inspirerar.
Andrea Trygg bor med maken Fredric i en fyra i Linnéstaden i Göteborg. På instagramkontot@kastello1401 visar hon bilder på sitt hem och sådant som inspirerar. Foto: Katja Ragnstam
Soffbordet från Dusty deco har basketbollsstora ben och en stenskiva, Vraca, i varmbeige ton. Mässingsljusstakar Kulan från Svenskt tenn.Soffbordet från Dusty deco har basketbollsstora ben och en stenskiva, Vraca, i varmbeige ton. Mässingsljusstakar Kulan från Svenskt tenn.Soffbordet från Dusty deco har basketbollsstora ben och en stenskiva, Vraca, i varmbeige ton. Mässingsljusstakar Kulan från Svenskt tenn.
Soffbordet från Dusty deco har basketbollsstora ben och en stenskiva, Vraca, i varmbeige ton. Mässingsljusstakar Kulan från Svenskt tenn. Foto: Katja Ragnstam
Vägglampan i polerad mässing är från Eichholtz och urnan från Artilleriet.Vägglampan i polerad mässing är från Eichholtz och urnan från Artilleriet.Vägglampan i polerad mässing är från Eichholtz och urnan från Artilleriet.
Vägglampan i polerad mässing är från Eichholtz och urnan från Artilleriet. Foto: Katja Ragnstam
Den lilla mysiga balkongen nås från vardagsrummet och har utsikt mot en vacker tegelfasad. Parasoll från Balkongshoppen. Italiensk keramikkanna från skånska butiken Casa Hera, glas från Ferm living.Den lilla mysiga balkongen nås från vardagsrummet och har utsikt mot en vacker tegelfasad. Parasoll från Balkongshoppen. Italiensk keramikkanna från skånska butiken Casa Hera, glas från Ferm living.Den lilla mysiga balkongen nås från vardagsrummet och har utsikt mot en vacker tegelfasad. Parasoll från Balkongshoppen. Italiensk keramikkanna från skånska butiken Casa Hera, glas från Ferm living.
Den lilla mysiga balkongen nås från vardagsrummet och har utsikt mot en vacker tegelfasad. Parasoll från Balkongshoppen. Italiensk keramikkanna från skånska butiken Casa Hera, glas från Ferm living. Foto: Katja Ragnstam

Bokhyllan har fått lagom med detaljer och är målad i samma färg som väggen, vilket får den att smälta in väldigt fint i miljön.

– Vi var noga med att inga originaldetaljer, som lister och stuckatur, skulle påverkas om man någon gång skulle vilja ta bort hyllan, tillägger Andrea.

Lägenheten går i en varmbeige skala. Varje rum inger ett rofyllt lugn, både för sinnet och för ögat.

– Vi ville inte ha vita väggar någonstans utan valde beige och dova nyanser som bas. Det skulle vara behagligt, ombonat och hemtrevligt, säger Andrea.

Från hallen möts man av ett vardagsrum i fil med köket, sammankopplade av stiliga pardörrar. Köket går i en kallare grå skala, och har fått luckor och skåp i ett tidstypiskt utförande.

– Köket är hjärtat i hemmet och det vi framförallt föll för. Den stora spisen och den breda ugnen gör det roligare att laga mat, säger Fredrik.

Vardagsrummets bokhylla är platsbyggd av en finsnickare från Motala, och man har vinnlagt sig om en tidstypisk karaktär för att behålla helhetsintrycket av sekelskiftesstil. Till det har man valt modernare knoppar för en kul kontrast. Bokhyllan är målad i samma färg som väggen, vilket får den att smälta in fint. Fåtöljer från Gervasoni med mjuk linnekänsla.Vardagsrummets bokhylla är platsbyggd av en finsnickare från Motala, och man har vinnlagt sig om en tidstypisk karaktär för att behålla helhetsintrycket av sekelskiftesstil. Till det har man valt modernare knoppar för en kul kontrast. Bokhyllan är målad i samma färg som väggen, vilket får den att smälta in fint. Fåtöljer från Gervasoni med mjuk linnekänsla.Vardagsrummets bokhylla är platsbyggd av en finsnickare från Motala, och man har vinnlagt sig om en tidstypisk karaktär för att behålla helhetsintrycket av sekelskiftesstil. Till det har man valt modernare knoppar för en kul kontrast. Bokhyllan är målad i samma färg som väggen, vilket får den att smälta in fint. Fåtöljer från Gervasoni med mjuk linnekänsla.
Vardagsrummets bokhylla är platsbyggd av en finsnickare från Motala, och man har vinnlagt sig om en tidstypisk karaktär för att behålla helhetsintrycket av sekelskiftesstil. Till det har man valt modernare knoppar för en kul kontrast. Bokhyllan är målad i samma färg som väggen, vilket får den att smälta in fint. Fåtöljer från Gervasoni med mjuk linnekänsla. Foto: Katja Ragnstam
I hallen står lampklassikern Atollo, formgiven av Vico Magistretti på 70-talet. Dekorationshand från Pols potten.I hallen står lampklassikern Atollo, formgiven av Vico Magistretti på 70-talet. Dekorationshand från Pols potten.I hallen står lampklassikern Atollo, formgiven av Vico Magistretti på 70-talet. Dekorationshand från Pols potten.
I hallen står lampklassikern Atollo, formgiven av Vico Magistretti på 70-talet. Dekorationshand från Pols potten. Foto: Katja Ragnstam
Ett alternativ till vita väggar och färgade sängkläder: krispigt vita sängkläder från Beach house mot dovt färgade väggar. Bordslampa Matin lamp från Hay.Ett alternativ till vita väggar och färgade sängkläder: krispigt vita sängkläder från Beach house mot dovt färgade väggar. Bordslampa Matin lamp från Hay.Ett alternativ till vita väggar och färgade sängkläder: krispigt vita sängkläder från Beach house mot dovt färgade väggar. Bordslampa Matin lamp från Hay.
Ett alternativ till vita väggar och färgade sängkläder: krispigt vita sängkläder från Beach house mot dovt färgade väggar. Bordslampa Matin lamp från Hay. Foto: Katja Ragnstam
Sovrummet går i mörka jordiga toner vilket får de vita detaljerna att ”poppa”, som taklampan Phantom från Normann Copenhagen och den fluffiga ullmattan från Sleepo. Spegel Shadow mirror är från Handvärk, fåtölj från Zara home och tavla Mudra journey av Hanna Peterson.Sovrummet går i mörka jordiga toner vilket får de vita detaljerna att ”poppa”, som taklampan Phantom från Normann Copenhagen och den fluffiga ullmattan från Sleepo. Spegel Shadow mirror är från Handvärk, fåtölj från Zara home och tavla Mudra journey av Hanna Peterson.Sovrummet går i mörka jordiga toner vilket får de vita detaljerna att ”poppa”, som taklampan Phantom från Normann Copenhagen och den fluffiga ullmattan från Sleepo. Spegel Shadow mirror är från Handvärk, fåtölj från Zara home och tavla Mudra journey av Hanna Peterson.
Sovrummet går i mörka jordiga toner vilket får de vita detaljerna att ”poppa”, som taklampan Phantom från Normann Copenhagen och den fluffiga ullmattan från Sleepo. Spegel Shadow mirror är från Handvärk, fåtölj från Zara home och tavla Mudra journey av Hanna Peterson. Foto: Katja Ragnstam

Han arbetar som försäljningschef och Andrea som controller. Under pandemin har båda jobbat en hel del hemifrån vilket har resulterat i en ännu större lust att ha ett hem där de båda kan njuta av inredning och möbler de älskar. Även om basen i hemmet är lugn gillar paret detaljer som sticker ut lite.

– I köket har vi ett bord från Gervasoni med stor marmorskiva och ben i blått, nästan ett koralliknande utförande. Det är en ganska galen pjäs som får lägenheten att bli lite roligare, säger Andrea.

– Det där bordet är riktigt tungt, väger runt 300 kg, tillägger Fredric. Det var en pärs för killarna som bar in det, tog lång tid och en av dem skadade benet. Nu är det orubbligt och får stå där tills nästa flytt.

I vardagsrummet finns ännu en möbel som sticker ut, ett soffbord från Dusty deco på basketbollsstora runda ben. Det är sådana detaljer som ger en personlig touch så att harmonin inte blir jämntjock.

LÄS MER: Hemma hos Pontus och Annika är allt till salu

LÄS MER: Johanna hittade drömhuset på joggingturen