Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Den gamla herrgårdsbyggnaden från 1600-talet förvandlades 1889 till en vasaborg, ritad av arkitekt Gustaf Lindgren. Byggnaden färdigställdes 1901 av arkitekt Ivar Tengbom.Den gamla herrgårdsbyggnaden från 1600-talet förvandlades 1889 till en vasaborg, ritad av arkitekt Gustaf Lindgren. Byggnaden färdigställdes 1901 av arkitekt Ivar Tengbom.Den gamla herrgårdsbyggnaden från 1600-talet förvandlades 1889 till en vasaborg, ritad av arkitekt Gustaf Lindgren. Byggnaden färdigställdes 1901 av arkitekt Ivar Tengbom.
Östra flygeln uppfördes på 1600-talet som gårdens köksflygel. På baksidan finns en glasveranda med utsikt över trädgården och sjön.Östra flygeln uppfördes på 1600-talet som gårdens köksflygel. På baksidan finns en glasveranda med utsikt över trädgården och sjön.Östra flygeln uppfördes på 1600-talet som gårdens köksflygel. På baksidan finns en glasveranda med utsikt över trädgården och sjön.
1 AV 2
Den gamla herrgårdsbyggnaden från 1600-talet förvandlades 1889 till en vasaborg, ritad av arkitekt Gustaf Lindgren. Byggnaden färdigställdes 1901 av arkitekt Ivar Tengbom.
Foto: Tina Klingspor
2 AV 2
Östra flygeln uppfördes på 1600-talet som gårdens köksflygel. På baksidan finns en glasveranda med utsikt över trädgården och sjön.
Foto: Tina Klingspor

Familjen räddade Rockelstad slott av en slump – skulle rivas

Premium På 1880-talet byggdes herrgården om till ett ståtligt slott, med inspiration från Gripsholm.

På 1970-talet ville en spekulant riva allt.

Genom en slump räddades Rockelstad av familjen von Post – och en ny epok började.

Det är en strålande sommardag på Rockelstad och förväntansfulla gäster i finkläder syns skynda mellan flyglarna framför slottet. Ett bord med champagneglas står förberett framför slottsporten och snart kommer brudparet att vigas på andra sidan intill sjön. En dag att minnas för livet, men för Anna och Fredrik von Post är det en helt vanlig dag på jobbet.

Sedan paret flyttade hit 2004 har de arrangerat mängder av bröllop och det är i dag gårdens huvudsakliga inkomst. Det hela började med parets eget bröllop på Rockelstad fyra år innan, medan Fredriks föräldrar fortfarande skötte driften.