Fågelviks slott till salu – magnifikt så det förslår

Fågelviks slott har en lång och intressant historia med en mängd prominenta ägare. Bland annat Kung Karl XV, son till Oscar I, ägde och bodde på slottet under fem år på 1800-talet. Frågan är vem som blir dagens ägare nu när slottet återigen är till salu!

Anrika Fågelviks slott är till salu. Och skulle du råka ha 35 miljoner kronor till övers så här efter julhelgerna så är slottet ditt. Du blir då ägare till, förutom slottet med sin boarea om 1 100 kvadratmeter fördelat på 19 rum och kök, 23 eldstäder och mängder av originaldetaljer, även 12 397 kvm omgärdande vatten och 26 111 kvm tomtmark.

Fågelviks slott byggdes redan under 1300-talet och var från början en kvadratisk borg med vallgrav. Mot slutet av 1770-talet fick byggnaden den utformning den har idag efter ritningar av friherre Carl Hårleman som var en av de mest tongivande arkitekterna under sin tid.

Inredningstips: Håll dig till en färgskala när du inreder. Stilfullt och elegant. Som här nedan, lindblomsgrönt.

[adSpace placement="auto"]

Inredningstips: Shackrutigt golv är en tidlös klassiker som aldrig blir omodernt.

Inredningstips: Utvalda detaljer skapar en personlig inredning.

Inredningstips: Stora maffiga kakelplattor på väggen skapar dynamik.

Inredningstips: Bredrandiga tapeter passar extra fint i ett sovrum.

[adSpace placement="auto"]

Inredningstips: Våga färg på väggarna!

Den stora runda matsalen som är inredd av Jean Baptiste Masreliez, svensk bildhuggare och inredningsarkitekt under senare delen av 1700-talet och början av 1800-talet, har kvar sin magnifika karaktär med sina pilastrar, väggfält och nischer med originella kakelugnar.

Inredningstips: Stora orientaliska mattor ger karaktär åt ett rum.

För fler bilder och information, se Skeppsholmen.se.