Den vita betongaltanen sätter stilen på sommarhuset

En generös altan i vitpigmenterad betong ramar in känslan av Medelhavet i det nybyggda sommarhuset på Gotland.

Huset är luftigt och präglas av den sköna känslan av att ute och inne flyter ihop. Det finns inga dörrar mellan rummen inomhus, förutom glasdörrar till badrummen. De glasade skjutdörrarna till trädgården dras ifrån helt.

Poolen är nedsänkt i den helgjutna altanen av vitpigmenterad betong. Den murade bänken ger lite lä undan Västergarns ljumma vindar.

Kök

Köksinredningen är platsbyggd av lokala snickare. Bänkskiva och fönsterbrädor i betong. Matbordet har skiva av zink och kommer från Housedoctor. Industrilampor Mio.

Vardagsrum

Det ljusa vardagsrummet har vitputsatde väggar, vitmålat trägolv och har direkt utgång till poolen. Soffor och fåtöljer från Jio möbler, kuddar Day home, soffbord från Slettvoll och matta från Walles & Walles.

Sovrum

Sovrummet är ljust och sparsamt möblerat med mjuk, vit heltäckningsmatta. Sänggavel och kappa från Moltex, överkast och kuddar från Lexington. Sängbord Day home.

Badrum

Badrummet är en oas. Bakom duschväggen finns ett nedsänkt, murat badkar med värmeslingor i botten. Golvet är lagt med små gotländska stenar. Väggarna är behandlade med en teknik som kallas tadelakt, en kalkbaserad  puts som är vattentät. Dubbla handfat från Duravit. Den platsbyggda bänken i trä har putsats i samma tadelaktteknik som väggarna. Väggfasta blandare från Hans Grohe.

Gästtoalett

Badrummet i gästhuset har tapet från Ralph Lauren.

Caroline Endre driver eget inredningsföretag och det har blivit en affärsidé att renovera, inreda och sälja familjens bostäder, och här i Sköna hem har vi tidigare visat tre av familjens våningar:

Kontinental stil med orange som accentfärg

En air av Paris

Publicerad i Sköna hem nr 7, 2013.

Läs mer

27 sommarhus med havsutsikt

Stilsäkert sörmlandstorp – hemma hos stylisten Jennifer Jansch

Stenladan på Gotland

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!