Den röda tråden är blått – en färg man inte tröttnar på

Den älskade färgen blått ger svalka och lugn. Men också en ombonad elegans med klassisk engelsk inredningskänsla.

Lägenheten ligger i ett funkishus i Sofo mitt på Söder i Stockholm och är en rymlig två-och-en halva på 70 kvm.

Foto: copyright Pernilla Hed

I hallen döljer en toile från Manuel Canovas, motivet Bengal, ytterdörren. På väggarna hänger musikalaffischer och konsttryck. På golvet en heltäckande sisalmatta.

Foto: copyright Pernilla Hed

Somrig och lätt känsla i köket med öppen förvaring. Hyllor, Ikea, fläkt och spis från Smeg, och tapet Homeport nevelty från Ralph Lauren. Taklamporna från Louis Poulsen är auktionsfynd. Det rutiga tyget döljer tvätt- och diskmaskin.

Foto: copyright Pernilla Hed

Det i funkislägenheten tänkta matrummet, förvandlas ofta till sovrum, eller som här, kombinerat frukost- och arbetsrum. Fåtöljer från Ikea runt ett gammalt spelbord. Gardinar Ralph Lauren.

Foto: copyright Pernilla Hed

Vardagsrummet har en vit grundton med några få färginslag. Soffa, Bohem, schäslong från Ikea och pallar med tyg från Le zebre från Brunschwig & fils. Gardiner i tyg Bengale, Manuel Canovas, med voile från Job, allt Bohem. Vid fönstret står en fåtölj Brisbane från svenska Artwood.

Foto: copyright Pernilla Hed

Vilsamt och svalt med blått i sovrummet. Gardiner från Ralph Lauren med mörkläggningsfoder. Sänggavel i tyg från samma producent. Blårandig bedrunner från Lexington och bandkantad matta samt sängkappa från Bohem.

Publicerad i Sköna hem nr 4, 2013.

För mer sovrumsinspiration kika in i vårt galleri, Sovrum!

För mer blå inspiration, kika in i vårt galleri, Blått!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!