Compact living – tvåan blev en stor etta

Joakim Walles gjorde om den lilla tvårummaren till en stor etta. Compact living gör att han trots allt få plats med allt.

När Joakim Walles köpte tvåan i funkishuset för ett par år sedan visste han direkt att han skulle komma att vilja göra om planlösningen. Båda rummen var för små, han ville ha mycket mer yta och beslöt sig för att göra om de 45 kvadratmetrarna till en stor etta istället.

– Planlösningen var dum tyckte jag, ett pyttelitet kök och sovrummet mitt i. Jag rev ut allting och nu har jag en liten lägenhet som ändå har allt.

Foto: ALL RIGHTS RESERVED ©

I badrummet sitter 50x50 cm stora plattor av italiensk cararramarmor på väggar och golv. Handfat från Duravit, blandare från Dornbracht, lampor miniglow från Flos. Lådorna under handfatet egenritade och byggda av en snickare.

Foto: ALL RIGHTS RESERVED ©

Köket i återhållen industridesign.

Foto: ALL RIGHTS RESERVED ©

När tvåan blev en etta är det enda rummet nu stort och luftigt, och delas på mitten av bokhyllan från italienska Porro från Walles & Walles. Även soffan och mattan är från Walles & Walles. Skrivbordet är ett höj- och sänkbart arkitektbord, skrivbordsstol Sjuan, Arne Jacobsen.

Foto: ALL RIGHTS RESERVED ©

Bakom bokhyllan finns sovrumsdelen och arbetshörnan. Sänggavel och sängkläder från Walles & Walles collection. Skrivbordslampan är köpt på en marknad i Paris.

Publicerad i Sköna hem nr 6, 2012.