Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Souterränghuset har lagts på tomten utan att man sprängt eller grävt. ”Det händer något när det är nivåskillnad.” Fasaden är målad i svart falu rödfärg. Sedumtaket ändrar färg efter årstiden.Souterränghuset har lagts på tomten utan att man sprängt eller grävt. ”Det händer något när det är nivåskillnad.” Fasaden är målad i svart falu rödfärg. Sedumtaket ändrar färg efter årstiden.Souterränghuset har lagts på tomten utan att man sprängt eller grävt. ”Det händer något när det är nivåskillnad.” Fasaden är målad i svart falu rödfärg. Sedumtaket ändrar färg efter årstiden.
Souterränghuset har lagts på tomten utan att man sprängt eller grävt. ”Det händer något när det är nivåskillnad.” Fasaden är målad i svart falu rödfärg. Sedumtaket ändrar färg efter årstiden. Foto: Patric Johansson

Anne byggde sitt eget drömhus – i raketfart

Premium När det var dags för tredje husbygget visste Anne Birkeland att det inte var någon större match att skissa upp planlösningen och gjuta grunden.

Hon har bokstavligen tagit saken i egna händer och själv skapat sitt drömhus.

Först byggde Anne Birkeland ett hus, med sin dåvarande man, i det lummiga gamla fritidshusområdet i Södra Lännersta utanför Stockholm. När de separerade köpte hon en tomt i det lite kargare Kummelnäs och byggde själv ett hus där hon och barnen hann bo ett år, innan det dök upp en tomt bara två hus bort från det första huset. Anne längtade tillbaka till lövskogen nära Baggensstäket.

– Så jag sålde hus nummer två och var tvungen att bygga det tredje i raketfart, så att det skulle bli klart innan vi behövde flytta från det andra, säger Anne.