3 tips för en själfull gråskala (grått behöver inte vara kallt och tråkigt!)

En gråskala innehåller mängder av nyanser och med jordigt grå och bruna toner kan det kännas både varmt och vänligt. Allt handlar om materialval!

På den italienska landsbygden bor norska inredaren Hanne Poli på 250 kvadrat som hon har skapat från grunden. Här är en inredningsanalys av hennes hus med 3 tips för att inreda i en mjuk gråskala.

Missa inte resten av det här fantastiska huset – klicka här för fler bilder!

1. Utropstecken som skapar effekt

Låt hemmets enda färgklickar vara blommor. Äkta eller som mönster på textil och tapet. Vilken effekt det blir!

2. Materialvalen gör skillnaden

Känslan för naturliga material är påtagliga. Ytorna är taktila och ärliga, både i det stora – som golv av rå natursten – och i detaljerna – som i ofärgat rep. Möblerna är av gediget trä- Textilierna har tydlig karaktär oavsett om det handlar om grov linnestruktur eller allra lenaste sammet.

3. Naturligt från trädgård till vardagsrum

Hannes hem är gjort för ett barfotaliv, där gränsen mellan inomhus och terass/trädgård suddas ut med stora glaspartier. Löv som singlat ner och letat sig ända in i vardagsrummet, är som det ska. Hon har ju faktiskt tillbringat flera år nära Borneos djungler.

Av: Li Winther

_________________________________________

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!