Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ljuvligt vackra kransar som sprider julstämning i ditt hem

På bordet. På väggen. På dörren. I stället för gran? En generös, vällustig julkrans sätter turbo på feststämningen under hela jul- och nyårshelgerna. Varsågod: härlig kranskreativitet!

JULKRANS 1: Eukalyptusdoftande potpurri

Det här är en krans som tål att torkas, basen är olika sorters eukalyptus bundna på en halmstomme, dekoren består endast av hortensior i blå toner och blå tistlar. Några gamla julkulor får kransen att glimma till.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

JULKRANS 2: Vintergrön symfoni

På en bas av granris på halmstomme har vi fördelat grön mossa, taklök från rabatten och cypresskvistar om vartannat. Röda vinteräpplen i olika storlekar är fastsatta med grov ståltråd. Brett sammetsband för upphängningen. Hängande ljusstake med några kvistar granris i nederkant.

Pärlspont målad med färg från Caparol.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

JULKRANS 3: Glamrock Christmas!

På en färdig stomme av kvistar har vi virat tre lärkgrenar och fäst med ståltråd. Detsamma med kulorna, gamla ärvda glaskulor och nya från Clas Ohlson. Sidenrosetten är knuten av band med råa kanter på metervara.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tips: Gå loss med massor av kransar!

Ett helt gäng kransar bundna tätt ihop är jättefin dekoration som inte kräver mycket pyssel alls. Låt kransarrangemanget sätta stämningen i vägghörnet i trappen, vid fönstret eller som ett varmt välkomnande i hallen. Det finns massor av fina kransar av plast att köpa för billig peng, bland annat här.

Foto: Ikea

LÄS MER: Amaryllis, hyacint och tulpan– så sköter du dina julblommor

LÄS MER: Doftande julpyssel – 3 recept som får ditt hem att dofta jul

LÄS MER: Adventskalendrar 2021: Här är julens bästa kalendrar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!