Foto: Read the label / Lena Evertsson/ Himla

Skapa vårkänsla i inredningen med Feng shui – expertens tre enkla tips

Att inreda efter Feng shuis verktyg innebär att följa årstiderna och skapa harmoni genom en skön balans mellan motsatsförhållanden. Sköna hems bloggare och Feng shui-expert Jannice Wistrand guidar dig hur du gör hemmet redo för våren!

Likaväl som vi boar in oss under vinterhalvåret, och väger upp det kala och kalla ute med fårskinnsfällar, mustiga toner och värmande ljus, lika viktigt är det nu på våren att lätta upp inredningen. När solen, värmen och växtligheten återvänder behöver vi inte längre kompensera inne det vi saknat ute. Här är tre enkla tips för härlig vårkänsla i ditt hem:

1. Färg

Ljusa toner skapar genast ny känsla i ditt hem. Ett enkelt knep är att ersätta den mörkaste kudden eller pläden i soffan med en i en ljusare ton i den färgskala du redan har. Bädda också med krispigt vita lakan, och sätt färg på badrummet med handdukar i ljuvlig pastell.

Read the label erbjuder ekologiska och Fairtradeproducerade sängkläder i ljuvlig kvalitet och fina färger. Foto: Read the label
Nya handdukar sätter färg på badrummet, dessa i frotté från Himla. Foto: Himla
Sätt personlig prägel på ditt hem med kuddar. Mönstrad från Ceannis, lavendellila (vårens heta inredningskulör) från H&M Home. Foto: pressbild / BMB

2. Material och möblering

Ge ditt hem energi med material som har en lätt känsla. Ersätt den mörka vasen i keramik med en i glas, byt sammetsgardinerna som stoppar energiflödet, mot tunna linnegardiner som silar ljuset. Gratis och snällt mot miljön är att möblera om! Kanske har soffgruppen varit centrerad runt den öppna spisen i vinter? Varför inte vända den mot fönstret och den snart grönskande trädgården?

Skira gardiner släpper in ljuset och fyller ditt hem med energi. Dalsland i tunn linnevoile är från Himla. Foto: Himla
Synliga stjälkar ger fin effekt i glasvasen Old english från Holmegaard. Foto: Holmegaard
En silverljusstake ger en sval känsla åt inredningen, här Juliette från Newport. Foto: Newport

3. Växtlighet

Få andra saker ger sådan energi till ett rum som en bukett på bordet eller friska gröna växter i inredningen. Välj gärna blommor i vitt eller pastellfärger. Fredagsbuketter i all ära, men faktum är att vi har mest vardag i våra liv, så varför inte förgylla dessa dagar?

Klassisk kruka från Svenskt tenn i mintfärg med metallfat. Foto: Svenskt tenn

Ur Sköna hem nr 5, 2021

För fler tips från Jannice – kika in på hennes blogg här!

LÄS MER: 7 inredningsmisstag som gör dig onödigt stressad hemma – få harmoni med feng shui

LÄS MER: Stor guide: Så inreder du med Feng shui

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!