Foto: Sofia B Tretow

Så påskpyntar du med sobra toner och får en känsla av Alice i Underlandet

Påsken står för dörren, och med den det sedvanliga påskpyntet. Hur integrerar man det i en vanlig sund inredning? Sköna hems bloggare Sofia B Tretow tipsar – nu är det dags att prata allvar om gult!

Sofia Tretow

I mina öron låter ”pynt” som ett hölje av plotter, snarare än något som förhöjer inredningen. Hellre då skapa en mer livsvänlig miljö, som diskret för tankarna till vår och påsk! Varmt, lättsamt och roligt med kaniner och gult - men i sobra toner och en känsla av Alice i Underlandet.

Att trivas med gult betyder att välja rätt nyans och jobba med accenter. Kanske, för en mer permanent vårkänsla, en rafflande senapsgul lampfot, ett fång blekgula rosor, eller varför inte en varmgul sänggavel?

Sofia B Tretow Foto: Sofia Tretow
Toile-de-jouy-tapet Ballon de Gonesse från Charles Burger, Engelska tapetmagasinet. Foto: pressbild / BMB
Muraltapet Saint-Jean från Ananbô/Tretow deco. Foto: pressbild / BMB

Känner du dig modig och vill satsa på en underbar, gul tapet? Kontra då med en annan, lugnare, färg som till exempel grått - vilket händelsevis, jämte gult, råkar vara årets andra färg 2021 enligt Pantone - och tona på så sätt ned intensiteten.

Gult kan vara både elegant och sobert! I ett barnrum skulle kulören Primrose från Designers guild eller Dayroom yellow från Farrow & Ball vara underbara, men i ett vuxet rum skulle jag satsa på något som går mer åt senapshållet.

Beträffande pynt är få, men stora, dekorationer att föredra framför många små. Tänk påskris med långa, yviga kvistar och ordentligt tilltagna fjädrar som får stå som ett smycke mitt i rummet.

Sänggavel från One king’s lane. Foto: pressbild / BMB
Lampa från G&C/ Tretow deco. Foto: pressbild / BMB
Pläd Nixon från Jonathan Adler, Oscar & Clothilde. Foto: pressbild / BMB

 

Men kaninerna, då? De är inte särskild komplicerade. Det finns knappt ett rum som inte förhöjs av gigantiska kaniner - det vet alla normalbegåvade inredare.

Ett annat utmärkt sätt att få in gult i inredningen på ett lagom påskigt sätt är en gul påskdrink, som händelsevis har den välkomna bieffekten att allt påskpynt blir avsevärt mycket snyggare. 

Prickig tapet Tanzania från Thibaut, Engelska tapetmagasinet. Foto: pressbild / BMB
Gul tapet med vitt mönster South sea från Thibaut/Tretow deco. Foto: pressbild / BMB
Påsken behöver inte alltid innebär klargult – välj ett par blekgula rosor istället! Foto: Sofia Tretow
Våga överdimensionera för en riktig Alice i Underlandet-känsla! Foto: Sofia Tretow

LEMONY RABBIT COCKTAIL

(2 personer)

4 basilikakvistar 

8 cl limoncello 

8 cl vodka 

4 cl citronsaft 

0,5 msk äggvita is

Grovhacka bladen. Blanda limoncello, vodka, basilika, citronsaft och äggvita i en isfylld shaker. Skaka kraftigt. Servera i kristallglas från Oscar & Clothilde och med bakgrundsmusik av Ben Webster för bästa smakupplevelse.

Upptäck fler bloggar hos Sköna hem!

Add Simplicity – Feng Shui-bloggen med Jannice Wistrand 

Svante Öquist  

Starwoman – Interior and Lifestyle by Anna Åberg 

Sebastians blogg med fokus på loppis och vintage