Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Topp-7-listan på smartaste förvaringen till ditt hem

Efter att ha scannat hela internet efter smart förvaring till hemmet, kokar det faktiskt ner till denna lilla lista. Varsågoda, 7 förvaringstips ni inte vill vara utan!

7. Ikeas tidningsställ Spontan här som skoförvaring. Älskar när man tänker utanför boxen och hittar nya sätt att använda saker det egentligen inte är tänkta för. Kreativitet och nytänk, just därför hamnar denna lösning på plats nummer sju.

Bildkälla

6. Ett gäng kastrulllock kan göra en absolut galen. Med sin skramliga och omöjliga attityd flyter de omkring i lådor och skåp och det är omöjligt att hitta rätt lock till rätt kastrull. Den här förvaringslösningen talar därför direkt till alla som vill bringa ordning i köket. Har du inte möjlighet att förvara i lådor, sätt en stång på insidan av skåpdörren.

Bildkälla

5. Finns det barn i familjen finns det gosedjur. Många gosedjur. Den här förvaringslösningen, med Ikeas multihängare Komplement, har jag själv i mitt hem och den är briljant på alla sätt och vis. Full uppsikt över gosedjuren som också blir ett trevligt inslag i barnrummet. Stor tumme upp på den och en välförtjänt femteplats!

Bildkälla

4. Linneskåpet är ofta en härva av påslakan, underlakan i olika storlekar och örngott i mängder. På fjärde plats när det kommer till organisering hamnar det här smarta sättet att förvara bäddset. Vik helt enkelt in underlakan och örngott i tillhörande påslakan, och aldrig mer behöver du leta rätt uppsättning för de olika sängarna i hemmet.

Bildkälla

3. Den här idén är fullständigt briljant i all sin enkelhet! En sådan simpel sak som en burkflärp kommer ge dig dubbelt så mycket plats i garderoben. Grattis till tredjeplatsen!

Bildkälla

2. Ett garage eller en förrådsplats behöver ofta svälja enorma mängder av förvaring. Man löser det genom stapla på hög på golvet, och följden blir att det så småningom blir väldigt svårt att hitta dina prylar. Lösningen? Bygg enkla skenor i taket och sätt upp förvaringsboxar. Ikea har mängder av lådor som skulle kunna fungera för denna lösningen.

Bildkälla

1. På plats nummer ett när det kommer till smart förvaring i hemmet kommer helt ohotat denna enkla lösning som om du anammar den, och det garanterar jag, kommer förenkla ditt liv avsevärt. Har du en tvättstuga finns det oftas en bänk där all ren tvätt oftast hamnar i en enda stor osorterad hög som ju större den blir, desto längre tid tar det att sortera. Gör så här i stället: Införskaffa X antal lite mindre plastbackar, en för varje familjemedlem och en för "övrigt". Skriv namn på backarna. Och varje gång tvätten har torkat läg ner rätt klädesplagg i rätt korg. Sedan är det bara för familjemedlemmarna att hämta sin egen tvättkorg och sortera in. Så smart!

Bildkälla

Mer förvaring på Sköna hem

11 smarta förvaringslösningar du önskade du hade i ditt hem

16 smarta lösningar för små badrum

Bästa förvaringstipsen (och vanliga förvaringsmisstag)