Så håller du ditt hem städat – allt du behöver är 15 minuter per dag

Att hålla sitt hem städat och rent kräver inte så mycket tid som man kan tro. Men hjälp av ett enkelt schema behöver du bara lägga en kvart på städning varje dag.

I vardagen har man ofta fullt upp, med jobb, ärenden, matlagning, träningspass och andra måsten som äter upp ens tid. Ofta kanske man inte har tid eller orkar storstäda hemma på en onsdagskväll, medan det inte alls känns lockande att lägga sin lediga helg på städning heller.

För att slippa damma, dammsuga, rengöra toaletten och tvätta golven på samma gång kan man göra ett schema som pytsar ut städtiden under veckan – och gör att det kanske inte känns lika jobbigt att ta ut dammtrasan.

Vissa saker, som att diska, torka undan på köksbänken och bädda sängen får man dock se till att göra utöver städschemat. Detta är mer dagliga uppgifter man måste ta hand om direkt för att de ska se städat och fint ut hemma. Man lagar ju mat och äter varje dag, samt sover i sin säng varje natt.

Men, som sagt, de andra städuppgifterna man inte behöver göra varje dag kan man med fördel göra ett schema för.

Exempel:

Måndag – Rengör toalett

Tisdag – Damma

Onsdag – Dammsug

Torsdag – Tvätta golv

Fredag – Plocka undan, vattna blommor

Förhoppningsvis behöver man då bara lägga en kvart varje dag på städning, såklart beroende på hur stort man bor. Och en kvart per dag kan vara lättare att avvara, än att lägga en hel kväll på städning.

Andra saker som att tvätta, byta sängkläder och stryka, som man kanske gör mer sällan, får man helt enkelt göra när man känner att man har tid.

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!.