Så får du enkelt och effektivt bort klisterlappar från glas

Klisterlappar kan sitta som berget på glas – men med det här enkla knepet får du bort den på nolltid!

Köper du en ny fin vas i glas finns det garanterat minst en klisterlapp på den. Även om lappen skulle sitta på botten av vasen kan det ändå vara irriterande att se den där under den vackra blombuketten. Vissa klisterlappar kan vara lätta att dra bort medan vissa sitter som berget.

Foto: Janine Meuche / unsplash.com

Råkar du ut för en sådan där besvärlig variant finns det ett väldigt bra knep att ta till. Allt du behöver för att få bort den är en hårtork!

Foto: istock

Sätt hårtorken på hög värme och blås över klisterlappen i ungefär 45 sekunder. Testa sedan att dra bort klisterlappen. Försök först i ett hörn och om den inte åker av lätt kan du blåsa med hårtorken i ytterligare 45 sekunder. Vid stora klisterlappar kan du behöva ta små sektioner av klisterlappen i taget.

Skulle det fortfarande finnas klister kvar på glaset när du dragit bort lappen kan du ta lite olja på, exempelvis olivolja eller vanlig matolja. Låt oljan ligga på klistret ett tag och torka sedan bort med en pappersservett. Om det skulle vara olja kvar på glaset går det lätt bort med vatten och diskmedel.

Sådär! Nu kan du njuta fullt ut av din nya, vackra glasvas.

LÄS MER: 5 kvistar som är minst lika fina som eukalyptusblad
LÄS MER: Gör egen näring till trädgårdsblommorna – håller sig fina längre i vas