Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Så rengör du din dusch med ättika

Det finns oändligt med tips hur du enkelt och effektivt rengör och städar med ättika. Men detta tips är nytt. Så rengör du med uppvärmd ättika.

Avloppet fylls snabbt av hår och schampoorester, kaklet blir snabbt skitigt och handfatet fylls med kalk om du inte rengör ordentligt i ditt badrum.

Visst finns det olika sätt att skura skinande rent på, men den billigaste och absolut snabbaste lösningen stavas ättika, en produkt som de flesta av oss har hemma i skafferiet.

Här kommer ett städtips med uppvärmd ättika.

Du behöver:

2,5 dl flytande diskmedel

2,5 dl uppvärmd ättika (12%)

1 tratt

1 sprayflaska

1 svamp

Gör så här:

Värm upp ättikan på spisen. Den ska bli varm, inte så att du bränner dig – men lagom för att kunna stoppa ner fingret i kastrullen. Var noga med att inte andas in de ångor som uppstår. När ättikan är fingervarm – häll ner i en sprayflaska med hjälp av en tratt. Häll även ner diskmedlet och rulla sedan sprayflaskan mellan händerna istället för att skaka den. Skulle du skaka flaskan skadar det inte innehållet, dock uppstår skum och det är inget vi eftersträvar.

Nu är den klar för användning. Du kan testa att spraya en liten mängd på ytan som behöver rengöras och gnugga lätt med en svamp, använd den hårdare sidan. Låt därefter medlet verka i en halvtimme, skrubba igen och skölj sedan det smutsiga området med kallt vatten.

Tips: Var försiktig vid gummitätningar och silikonfogar där skada lättare kan uppstå om du sprutar vinäger direkt på.

https://youtu.be/xK98VmCmZFY?width=640&height=360&frameborder=0&allowfullscreen=allowfullscreen