Foto: Andreas Mikkel Hansen

Så julstädar du hela hemmet på en kvart – 5 effektiva tips

Det börjar bli bråttom, julen närmar sig med stormsteg och du har fortfarande inte hunnit göra storstädningen du så länge planerat. Men det är lugnt, vi lovar. Här är fem tips på hur du enkelt och effektivt snabbt får hemmet att kännas städat på nolltid:

1. Rensa bort skor, jackor och halsdukar i hallen
Hatthyllan är det första man möts av när man kliver in i ett hem. Om ordning är det första man ser ger det ett gott första intryck. Dessutom har man ofta mycket av allt framme, vilket inte alltid är nödvändigt.

Foto: Cim Ek

2. Släta till dina lakan
Att bädda sängen går väldigt snabbt, och en bäddad och prydlig säng gör mer än man kan tro för ett städat intryck. Dessutom sägs det faktiskt att människor som bäddar sängen på morgonen är lyckligare och mer produktiva.

Foto: Anne Nyblaeus

3. Byt handdukar i badrummet och skölj av handfatet
Genom att byta ut de fuktiga handdukarna som hänger i badrummet mot nya och fluffiga uppstår genast en härligare känsla. Dra ett varv med trasan på handfatet och toalettstolen också så är du i hamn.

Foto: Lina Östling

4. Våtservetter i köket - och överallt!
Med ett paket våtservetter till hands kan ett helt hem bli rent. Servetterna tar bort fläckar på diskbänkar, bord och handavtryck på dörrar. Dessutom behövs inga andra redskap och det går därför väldigt fort.

Foto: Andreas Mikkel Hansen

5. Dämpa belysningen
Släck de starka lamporna och tänd några ljus, det gör mer än man kan tro! En dämpad belysning ger en mysig känsla och gömmer eventuella dammråttor i mörkret.

Foto: Mikael Dubois

Grattis! Nu är du färdigstädad – tid att njuta av jullugnet.

LÄS MER: Knepet som får dina ljus att brinna långsammare och räcka längre
LÄS MER:
Så ofta bör du tvätta dina lakan och handdukar (du gör det nog för sällan...) 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!