7 enkla sätt att hålla badrummet rent och städat längre

Finns det något rum i hemmet som bör hållas riktigt fräscht jämt så är det badrummet. Här är 7 enkla knep som gör att ditt badrum håller ställningarna långt efter en storstädning.

1. Använd alltid fönsterskrapa i duschen

Om du (och alla andra i familjen) är noga med att skrapa bort vatten och tvålrester från väggar och golv i duschen behåller du en fräsch och ren känsla längre än om du låter vattnet ligga kvar och självtorka. 

Foto: Phonlawatana Suksuwan

2. Undvik "vanlig" tvål 

Och med vanlig tvål menas en hård tvål, motsatsen till pumptvål alltså, Den hårda tvålen blir över tid en sorglig sak där på handfatet, som efterlämnar en geggig tvålsörja efter sig. 

Foto: Stockbyte

3. Använd våtservetter

Bästa sättet att snabbt kunna dra över toalett och handfat är om det alltid finns våtservetter avsedda för städning nära till hands. 

4. Var sak på sin plats

Organisera dina lådor och skåp så att du alltid kan ställa tillbaka dina prylar för att undvika röra.

Foto: poligonchik

5. Se till så att duschdraperiet torkar ordentligt efter varje dusch

Finns inget som kan bli så ofräscht snabbt som ett fuktigt duschdraperi. Se till så att det hänger fritt så det kan torka upp ordentligt mellan gångerna. 

Foto: Comstock Images

6. Håll ordning bland badlakanen

Badlakan har en tendens att hamna i en fuktig röra och tillslut helt omöjligt att reda ut vilka som fortfarande är fräscha och vilka som bör åka direkt i tvättkorgen. Det bästa är en handukstork, i annat fall, se till att hänga upp använda badlkan så fort de är använda, och sedan vika in när de är torra (ett badlakan håller åtminstone för två duschar). 

Foto: KonovalikovAndrey

7. Släng tomma behållare

Shampoo-, balsam- och tvålbehållare har en tendens att bli kvar i duschen och vid badkaret trots att innehållet är slut. Se till att slänga alla tomma flaskor. 

 

Du kanske också är intresserad av:

Superknep för att hålla kökskranen (eller badrumskranen) blänkande ren länge

Smart på många sätt – därför ska du stoppa en citron i diskmaskinen

9 coola badrumsgolv som får dig att tvivla på ditt öga

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!