Foto: Istock

En halv rå potatis kommer rädda din grillsommar – så smart!

Få saker känns så somriga som grillning, men hur irriterande är det inte när till exempel halloumin eller fisken fastnar på grillen? En halv rå potatis gör underverk – kolla in hur det funkar i det här klippet!

Det är inte helt lätt att grilla, och det är nog många som drar sig för att lägga exempelvis fisk och halloumi på gallret eftersom de ofta fastnar. Nu finns ett imponerande enkelt sätt för att slippa detta problem – och bli en grillmästare istället!

Foto: Istock

En rå potatis räddar grillandet

För att garanteras en grill som inte blir klibbig och får sommarmiddagen att fastna och brännas vid, kan man halvera en rå potatis som sedan gnids fram och tillbaka över det upphettade gallret. Potatisstärkelsen förhindrar nämligen maten från att fastna. Särskilt hjälpsamt är det när det ska grillas fisk, som synes i videon nedan.

Eftersom grillen ska vara varm när potatisen stryks på är ett tips att använda en gaffel med lite längre handtag, för att undvika att bränna sig.

Att äta färskpotatis hör ju också sommaren till, så knepet blir extra smart eftersom du garanterat har potatis hemma. Ladda helt enkelt upp med några extra för en enklare grillsommar!

Det finns en del viktiga saker att tänka på innan grillen ska tändas – fler smarta och viktiga tips från Sköna hem finns att läsa här:

LÄS MER: Så använder du din gasolgrill rätt i sommar – och undviker katastrof
LÄS MER: Grillgallret blir rent på ett kick – helt utan stålborste

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!