9 smarta förvaringstips - så skapar du ordning och reda

Höstens friska vindar och virvlande löv får oss att längta till värmen inomhus. Plädar och tofflor åker fram, handskar, vantar, mössor och scarfs trängs i hallen om vartannat. Att organisera och hitta praktisk förvaring skaparett lugnt ochharmoniskt hem. Här är 9 smarta - och stilrena förvaringstips! Höstens friska vindar och virvlande löv får oss att längta till värmen inomhus. Plädar och tofflor åker fram, handskar, vantar, mössor och scarfs trängs i hallen om vartannat. Att organisera och hitta praktisk förvaring skapar ett lugnt och harmoniskt hem. Här är 9 smarta - och stilrena förvaringstips!

1. Förvaringsutrymmen är ofta något ett hem saknar, speciellt sovrummet. En garderob löser i bästa fall all förvaring av kläderna. Fynda gamla koffertar i en antikaffär eller på loppis, en snygg och annorlunda förvaring som slukar allt från böcker, tidningar och fotoalbum.

2. Dekorativa krokar mitt på väggen skapar inte bara en praktisk lösning utan ger ett ombonat intryck med hängande mjuka textilier som fond.

3. Korgar kan man inte få för mycket av. De passar lika bra i köket som i sovrummet, hallen och badrummet. 

Klicka här för att se höstens flätade förvaringskorgareller spana in de populära trådkorgarna i metall här.

4. En öppen bokhylla passar till mer än bara böcker och är ett perfekt sätt att förvara saker som man använder dagligen. Fynda en hylla på loppis och måla om, det skapar en fin kontrast till det moderna badrummet eller köket. Eller varför inte till hallen där barnen får varsitt hyllplan?

5. Små saker skapar organisation. En griffeltavla och ett gäng krokar är egentligen allt man behöver för att skapa ordning i vardagen. 

Häng gympapåsar, nycklar, telefon och plånbok på hatthyllan så vet du alltid var du har dem. 

Se mer smart förvaring i Lexingtons höstkollektion här.

6. Skapa en liten arbetshörna där du samlar papper, pennor, usb-minnen och inrättar en liten laddningsstation för mobiler. 

En griffeltavla skapar ordning och reda och dekorativa ljushållare blir vackra pennställ.

7.Stora allrum och öppna planlösningar kan lätt bli stökiga då det brukar vara brist på förvaring. Inred med sideboards längs väggar, bakom en soffa eller under fönster och skapa stilleben med vackra förvaringsboxar. En stor korg blir perfekt till att samla kuddar, tofflor och plädar i.

8. Ofta fastnar vi i gamla mönster när vi tänker förvaring. Våga testa något nytt! Låt schampoflaskorna stå i ett klassiskt flaskställ eller samla bomullsbollar i en vacker glasburk. En stor glaslykta kan användas som förvaring av stearinljus och värmeljus och en saftflaska i glas kan bli en snygg 

förvaring av sköljmedlet i badrummet. 

Kanske kan denna ljuslykta bli perfekt förvaring av hårsnoddar och spännen?

9. Trälådor skapar en rustik touch till hemmet, som dessa i vackert återvunnet trä. Förvara bestick, servetter eller kanske sminket i badrummet i någon 

av lådorna med stjärnor på. Liten, mittemellan, eller denna lite större trälådablir ett perfekt samlingställe för hemmets småsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!