Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

7 miljövänliga (och effektiva) knep för ett väldoftande badrum

Eteriska oljor, apelsinzest och vitvinsvinäger. Enklare än så behöver det inte vara för att få ett ett väldoftande badrum.

6 enkla och effektiva knep för ett väldoftande badrum för dig som tröttnat på alla dyra och onödiga rengöringsmedel (som ändå mest luktar insektsmedel).

1. Droppa eterisk olja på bomullstussar och lägg i en skål och placera ut i badrummet. Ekologisk citronolja, grongava.se.

2. En variation på ovanstående: droppa olja på bomullstussar och placera i toalettpappersrullen. Doften från olja kommer frigöras varje gång någon drar i rullen.

3. En snabb uppfräschning och en fantastisk doft får du genom att placera ut apelsin– eller citronzest i badrummet.

4. Underskatta inte bakpulvrets förmåga att hålla en neutral doft i ditt badrum. Bakpulver har en förmåga att absorbera odörer av olika slag. Ha alltid en skål med bakpulver i badrummet och byt ut varje månad. Vill du addera doft, blanda bakpulvret med något väldoftande badsalt. 

5. Vinäger har samma effekt som bakpulver vad gäller att neutralisera dofter. Ett enkelt sätt att fräscha upp badrummet gör du genom att torka av ytorna i badrummet med vitvinsvinäger, koncentrera dig på väggar och golv kring runt toaletten.

6. För att rengöra i toaletten häller du en skvätt vinäger i toalettstolen och låter verka i ungefär en timme innan du spolar. För extra styrka, blanda vinäger och bakpulver och gör på samma sätt.

7. Byt ut alla dina rengöringsmedel mot citronsåpa, effektivt, miljövänligt, enkelt och lämnar en underbar doft.

Bildkällor: czarodziejkawkuchni.blogspot.com, bbc.co.uk, andreadrugay.wordpress.com

Läs också:

Skinande rent badrum – 11 snabba husmorstips

7 smarta badrumstrender för ett snyggt och funktionellt badrum

Badrumsbelysning – 19 snyga lampor till badrummet

17 bästa inspirationstipsen till din gästtoalett