6 supersnabba städtips som gör ditt hem fräschare direkt

Det behöver inte ta lång tid att städa ordentligt. Med de här smarta städknepen fräschar du upp glömda smutshärdar på några minuter!

1. Underskatta inte diskmaskinen

Har du tänkt på att du istället för att torka av plastleksaker, platsborstar och prydnader som med trasa var för sig kan samla ihop dem och sätta dem i diskmaskinen? Tänk på det en stund och reflektera över hur snabbt det kommer gå att få dem rena. (Supersnabbt.)

2. Bikarbonat – din nya bästa vän

Luktar vardagsrums- eller badrumsmattan sådär? Strö bikarbonat över den! Du har en luktfri matta på en kvart. Bikarbonaten får du sedan bort med en dammsugare.

3. Klädrullen – din andra bästa vän

Rullen kan göra så mycket mer än befria tröjan från hårstrån och halsduksludd. Den befriar lampskärm, väskbotten, gosedjur och sängkläder från smuts, smulor och damm. Hurra för klädrullen!

LÄS OCKSÅ: Bikarbonat är billigt och effektivt – 13 sätt att städa med bikarbonat

4. Glöm inte golvsocklarna

Ta på dig ett par strumpor som du inte är rädd om (och kan förlika dig med att inte ha på dig igen) och spraya dem med allrengöring. Dra sedan foten längs de (ofta väldigt försummade) golvsocklarna. Vips så är de välskötta!

5. Fräscha upp sopavfallet

Bli kvitt sopstanken i köket genom att klämma några droppar citron och en skvätt kallt vatten i hinken. Liten åtgärd - stor skillnad.

6. Dräp de värsta bakteriebovarna

Konstigt nog är det ofta så att det vi petar på mest är det som vi minst kommer ihåg att rengöra - och det är ju olyckligt när det oftast är de allra frodigaste bakterienästena. Kranar, lysknappar, din mobil och fjärrkontrollen till exempel. Men misströsta icke! Du rengör allt supersnabbt med spritservett eller lite allrengöring. PS. Din väska skulle förresten också må bra av att få sig en omgång. Också läge för spritservett..!

Tack Good Housekeeping för inspirationen!