6 matvaror som hjälper dig att städa

Orolig över alla kemikalier i dina rengöringsmedel? Här är 6 matvaror som inte bara gör sig bra i din måltid utan också briljerar när du ska rengöra efter måltiden...!

1. Ris

En riktig höjdare på att skrubba svåråtkomliga utrymmen dit diskborsten inte når. Har du en vas med smal hylsa där botten är omöjligt att komma åt med diskborsten? Häll i en blandning av såpa, ris och vinäger och skaka om ordentligt så ger du vasbotten en diskskrubb värd namnet!

2. Valnötter

Ett toppenverktyg för att göra dig av med rispor i trämöblerna. Gnugga skalade valnötter över den rispiga träytan, först med cirkelrörelser och sen fram och tillbaka. Efter några minuter kommer nötoljorna att ha sipprat in i rispan och trollat bort den!

3. Bananer

Perfekta hjälpmedlet för att polera silver! För bästa resultat gnuggar du dina bestick eller andra silverföremål med bananskalet och torkar sen av med en trasa. Och bananen? Den kan du äta upp.

4. Citroner

Glöm alla rengöringsmedel som bara luktar citron. Frukten i egen hög pers... eh, frukt, har många egenskaper som hjälper dig att bli kvitt fettfläckar och smuts. Citronen gör också ett bra jobb som luktfördrivare i din soptunna!

5. Salt

Hjälper dig inte bara att bleka fläckar från rödsvinsbesudlade bordsdukar och mattor utan lösgör även de där fastbrända matresterna i din stekpanna. Har du dessutom undrat hur du ska bli kvitt de mörka te- och kafferingarna som envisas med att pryda botten på dina koppar? Ta hjälp av salt!

6. Lök

Är grillen omöjlig att få ren? Testa att värma upp din grill och sätt en halv lök på en gaffel. Gnugga sedan grillen med löken på gaffeln. När du gnuggar grillen såhär blir du kvitt alla rester och fett!

Spara

Aktuellt just nu