Foto: Lina Östling

5 saker att göra för att hemmet ska se fint ut på några minuter

Det är självklart allra roligast om hemmet är rent och fint när du ska få gäster, men ibland går tiden rasande fort och snart knackar det på dörren. Här kommer några små knep att ta till för att snabbt få ditt hem att se ordnat och fint ut.

1. Släpp in mer ljus under dagen och dimma ljuset på kvällen
Är det dagtid? Dra upp persiennerna, dra isär gardinerna och försök få in så mycket dagsljus som går. Det kanske känns som om att mer ljus avslöjar ett mindre städat hem, men naturligt ljus gör faktiskt att allt känns lite finare och fräschare. Är det kvällstid? Gör det motsatta. Släck taklampor och fokusera på att få ljus från mindre lampor och levande ljus istället.

Foto: Mikael Dubois

2. Göm undan saker
I normala fall ska man inte gömma saker i lådor och korgar, utan hitta en egen plats till det – eller slänga. Men om man bara har några minuter på sig är det okej att trycka ner tidningar i en låda eller slänga in alla filtar i hallgarderoben.

Foto: Lina Östling

3. Ställ allt på sin plats
Har fåtöljen flyttat sig alldeles för lång från soffbordet, eller står kökspallen helt plötsligt i hallen? Ställ allt där det ska stå, fluffa upp soffkuddarna och lägg ihop alla böcker i en fin hög. När saker står där de ska känns hemmet genast mer ordnat och städat.

Foto: ANNE NYBLAEUS

4. Damma bort synligt damm
Har du en matta som är som en magnet för dammråttor, eller är det en hörna i vardagsrummet som alltid verkar dra till sig damm? Damma av det värsta, synliga, dammet.

Foto: Jonas Ingerstedt

5. Få hemmet att dofta gott
Har du en god doftsprej hemma? Spreja lite lätt i varje rum så det doftar fräscht. Om du inte har en doftsprej kan du tända ett doftljus! Det tar lite längre tid för ett doftljus att sprida sin doft i alla rum, så börja med den här punkten i så fall.

Foto: MARGARET DE LANGE

 

LÄS MER: Så julstädar du hela hemmet på en kvart – 5 effektiva tips
LÄS MER:
Så får du badrummet skinande rent – med ättika och diskmedel! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!