Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

11 ingredienser från ditt kök som också kan tjäna som rengöringsmedel

Huffington Post har sammanställt en lista på vilka ingredienser du har hemma som inte bara är ätbara, utan också kan tjäna som rengöringsmedel på ett eller annat sätt. Så, säg hejdå till kemikaliesammansättningar till fördel för miljön.

1. Putsa silver med bananskal

Använd insidan av bananskalet för att putsa upp ditt silver.

2. Mjukt bröd plockar effektivt upp glassplitter från golvet

Absolut säkraste sättet att få upp glassplitter från golvet är fortfarande dammsugaren. Men har du ingen i närheten och behöver säkra området. Fukta en mjuk brödskiva något och tryck mot glassplittret, även de minsta glasbitarna kommer effektivt fastna i brödet.

3. Rengör toaletten med cocacola

Så här enkelt rengör du din toalett med coca cola.

4. Använd gurkskal för att ta bort klotter från väggar och möbler

Det finns flera användningsområden för gurkskal i hushållet. Använd gurkskal för att bli av med klotter på väggar och möbler. Du kan också gnida in badrumsspegeln med gurkskal för att undvika imma på spegeln efter en lång och varm dusch.

5. Putsa koppar med ketchup

Använd en trasa att gnida in ett jämnt lager ketchup på ditt kopparföremål. Låt stå i fem till 30 minuter. Torka av. Det är syran i ketchupen som rengör kopparföremålet.

6. Rengör grillgallret med en rå lök

Börja med att hetta upp det ingrodda grillgallet. Spetsa en halv rå lök på en lång gaffel och gnid över gallret för att bli av med ingrodda grillrester.

7. Mot fettfläckar funkar majsmjöl bäst

Lägg en riklig hög med majsmjöl på fettfläcken och låt dra i 15-20 minuter. Majsmjölet ska nu ha absorberat fettet. Möjligtvis kan det behövas en tvätt för att bli av resten av fläcken.

8. Olivolja tar bort kådafläckar

Kåda, kanske inte den vanligaste fläcken man stöter på, men man vet aldrig! Ta en tesked olivolja och doppa en trasa. Gnid kådafläcken tills den sakta men säkert försvinner.

9. Rengör din kaffekvarn med okokt ris

Rengör din kaffekvarn genom att hälla lagom mängd okokt ris i kvarnen. Mal tills riset blir till mjöl. När du avlägsnar mjölet följer kafferester och annat med.

10. Bli av med märken i trä med hjälp av valnötter

Tag en skalad valnöt och gnid den ordentligt mot repan. Dra med fingret över valnötsmassan som fastnat i repan för att frigöra oljan i nötmassan. Låt vara i cirka fem minuter. Gå över området med en mjuk torr trasa för att bli av med överblivet material.

11. Och ja, bästa knepet mot vinfläckar på textilier är fortfarande salt

Är olyckan framme, var snabb med saltet i riklig mängd. Det är fortfarande ett säkert husmorstips för att bli av med vinfläckar. Saltet suger snabbt och effektivt upp vinet. 

Inspirerad? Läs också:

5 fenomenalt smarta knep som förenklar din vardag (video)

7 miljövänliga (och effektiva) knep för ett väldoftande badrum

16 snabba husmorstips som fräschar upp ditt sovrum