10 saker som du kan slänga direkt

Att göra sig kvitt hemmets plotter behöver inte vara ett stort projekt. Tricket är att identifiera plotterbovarna och obarmhärtigt eliminera dem. Här är några av de värsta bovarna som du med gott samvete kan slänga eller skänka bort direkt.

1. Omaka strumpor

I ett första steg, samla alla omaka strumpor i en speciell låda, och hittas inte makan efter några tvättar så är det bara att rensa bort.

2. Pennor, kulspets– eller tusch som inte fungerar

Lättnaden när man gör ett rensrejs i pennburkarna. För irritationen när man får tag på en penna som inte funkar. Släng direkt!

3. Kantstötta tallrikar

Kantstötta tallrikar är dåligt på åtminstone två sätt. Dels ser det tråkigt och slarvigt ut, men den kantstötta ytan är också en bakteriehärd.

4. Gamla urtvättade t-shirtar

Den där urtvättade för stora tröjan som du tänker att du ska spara för att sova i, äh, släng den, det kommer ju ändå inte  hända!

5. Kvitton och biljetter

 Papperslappar som ligger och skräpar, att de ens ligger där? Släng direkt!

6. DVD-skivor

Ok, alla som ännu inte gjort sig av med sina gamla DVD-skivor. Här är påminnelsen!

7. Oanvända köksredskap 

Ta dig en ordentlig rensning i köksskåp och lådor och ditt liv kommer kännas så mycket lättare.

8. Gamla mobiler och mobilladdare

Och när du tänker efter så ligger nog en hel del gammal elektronik generellt och skräpar i någon låda eller så. Bara att åka till återvinningen!

9. Reklam och post

Börja med att sätta upp en "Reklam nej tack", så är halva problemet löst. Sedan tar du tag i alla högar med reklamutskick, öppnade kuvert och betalda räkningar.

10. Gamla manualer

Vissa saker bli liksom aldrig slängda. Det gäller ofta för gamla manualer (man vet aldrig när och om man behöver dem), men vips så är dammsugare eller utbytt för längesedan. Men av någon anledning ligger manualen kvar. Dags att rensa i dessa högar kanske?

Fler inredningstips på Sköna hem

7 tips som kommer göra underverk i ditt vardagsrum (du kommer trivas så mycket bättre)

Så gör du mysigt i sovrummet – 7 garanterat snabba tips

9 tips på hur du får ditt kök mysigt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!