Skapa finaste väggdekorationen med dina gamla CD-skivor (det är såå enkelt!)

I streamingens tidsera har du kanske inte stor användning av dina gamla cd-skivor som troligen står och samlar damm i hyllan. Har du tänkt på att du istället för att slänga eller ge bort dem kan förvandla dem till väggpynt? Såhär skapar du finaste väggdekorationen i tre lätta steg.

Du behöver följande:

En  gammal CD

En akrylfärg

En blyertspenna

En skruvmejsel

Bildkälla

Gör så här: 

1. Måla först din CD-skiva i valda färg på metallsidan och låt den torka. Visst tycks skivspelandets dagar definitivt vara över på många håll, MEN se ändå till att det är en skiva som du verkligen aldrig vill spela igen. För säkerhets skull. För efter några lager akrylfärg så är skivans ursprungliga uppdrag officiellt avslutat.

Bildkälla

2. Ta sedan blyertspennan och rita ett mönster som du vill se på din väggprydnad. Du kan göra det precis så lätt eller komplicerat som du vill.

Bildkälla

3. Med hjälp av spetsen av en skruvmejseln kan du sedan skrapa bort färgen utefter det mönster du markerat. Om du har tid och tålamod kan noggranna mönsterdetaljer verkligen lyfta din väggprydnad. Se bara till att inte skrapa för hårt.

Bildkälla

Och tadaaa! Såhär superfint kan det det bli!

Bildkälla

Riktigt effektfullt blir det om du målar flera skivor i olika mönster och hänger dem bredvid varandra och skapar ett litet galleri av läckra väggprydnader.

Bildkälla

Tack för inspiration och bilder, användaren Swapnal på sidan Instructables!

Spara

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!